blank

У акцији добровољсног давања крви у Броду сакупљено је 60 доза крви.

blankblank

Акцију је, у сарадњи са Службом за трансфузију крви Добој, организовала Општинска организација „Црвеног Крста“ Брод, којој се одазвалао 79 давалаца, и то у просторијама Борачке организације и Удружења „Корак наде“.

Предсједник предсједништва БО Брод  Зоран Видић каже да се и поред добре воље коју Брођани имају када је даривање крви у питању осјети бројчани пад добровољних давалаца због великог одласка Брођана у иностранство.

„Борачка организација организује једну од четири акције даривања крви у току године, али овај пут ми смо само домаћини. Ипак, захваљујем се свима који се одазову да дају ову драгоцјену течност како би спасили некоме живот“,  рекао је Видић и додао да Брод предњачи у регији када је ова хумана акција у питању.

blank

Доктор Дарко Микеревић из Службе за трансфузију крви Добој каже да је  Брод увијек имао и има добру традицију одзива на ове акције које се у Броду организују четири пута годишње.

„Ми имамо традиционалну сарадњу са Бродом, а што се тиче одзива, Брођани се увијек одазивају на акције добровољног даривања крви. Љето је иначе  период када имамо проблема са крвним групама, мање је давалаца јер људи путује на одморе, а и већа је потражња за крви у љетњем периоду“рекао је Микеревић.

blank

Он је  додао да давање крви има позитиван утицај и на самог даваоца јер се кроз социјални моменат осјећа корисним  пошто једна јединица крви коју да даваоц може да спаси и до три живота.

ПН

blank