blank
 

У  Горњем Клакару данас је служен помен за тринаест погинулух бораца у Одбрамбено отаџбинском рату и за све преминуле борце након рата. Помен је служио свештеник вишћански Дарко Вукомановић.

blank

Након помена присутнима се обратио Радослав Кокић, предсједник Скупштине Борачке организације и истакао да су ово дани када је прије 30 година Српска војска напредовала војном операцијом ка ослобођењу Брода. Клакарска територија је око Петровдана била већ ослобођена, те ратне 92 године.

Свој допринос у програму дали су дјечаци Данијел и Саша Радовановић својим рецитацијама које су посвећене дједу који је погинуо у рату и чији лик се налази на споменику.

blank

И Горана Лукић, кћерка српског борца својим учешћем и рецитацијама патриотске поезије увеличала је значај данашњег дана и очувања предања.

Бројни чланови породица погинулих су присуствовали помену и положили цвијеће испред спименика и ликова својих најмилијих.

Цвијеће су положили и представници Борачке, Општине Брод, Удружења за тражење несталих и заробљених и други.

blank

У наставку је почео четврти по реду Меморијални турнир посвећен сјећању на погинуле борце. Окупљена омладина је на терену и није битно ко ће побиједити.

blank

Велики је значај сјећања и окупљања крај споменика, наши преци живе док их се неко сјећа.

blank

 Зато настављам даље и видимо се у Лијешћу 19.7.

Извор: Борачка организација Брод

 

blank