blank

На подручју Горњих и Доњих Врела и Вишњика у току је изградња 9,5 километара водоводне мреже, а радове вриједне 120.000 КМ суфинансирају општина Брод и град Дервента уз учешће мјештана са овог подручја.

Технички директор ЈКП „Комвод“ Ново Шљивић, истиче да је ријеч о веома битном пројекту за мјештане који живе на рубном дијелу општине.

blank

-Тренутно се гради 2,2 километра водоводне линије на подручју Доњег Вишњика гдје ће 12 домаћинства добити питку воду, а радови ће бити настављени на подручју Горњег Вишњика и Доњих Врела изградњом 4,2 километра нове водоводне линије на коју ће бити спојено 25 домаћинстава-, навео је Шљивић.

Додао је да радови теку планираном динамиком, те да се завршетак пројекта, који представља једну од основних људских потреба за живот и развој, очекује крајем ове године.

-Наставља се изградња, односно проширење водоводне мреже у Горњим Врелима у засеоцима Нинковићи и Шљуке, што у коначници значи да ће укупно бити изграђено око 9,5 километара нове водоводне линије која ће обухватити подручје до Липе-, навео је Шљивић.

редсједник Савјета МЗ Горња Врела Саво Ђукић, рекао је да су за живот и опстанак на селу у првом реду неопходни пут, струја и вода.

 -Изградњом водовода сигурно ће се један број мјештана, који су напустили овај крај управо због недостатка основних предуслова за нормалан живот, вратити у Врела. Радује нас јер људи најављују повратак на своја имања. Видљив је полагани напредак села, и вјерујем да ће у наредном периоду у Врелима у потпуности бити ријешено водоснабдијевање, те тако стављена тачка на ово веома важно питање за све мјештане овог краја-, изјавио је Ђукић.

blank

 Мјештани истичу захвалност надлежнима што ће коначно добити питку воду.

-Сви имамо своје базене одакле се снабдијевамо водом. Била је криза за воду, базени се испразне, пресуше. Ова година посебно је била тешка. Од деветог мјесеца остала сам без воде, плаћам да ми се довезе до куће или возим воду у колицима. Сада смо дочекали да више нећемо имати тих проблема. Много нам ово значи-, казала је Стоја Гаврић, мјештанка Горњих Врела.

Технички директор ЈКП „Комвод“, Ново Шљивић, је додао да је у наредном периоду у плану изградња дистрибутивне водоводне мреже на подручју Мале Бруснице и Доњих Врела гдје ће нешто више од 50 домаћинстава, која још увијек немају питку воду, бити спојено на нову водоводну линију.

Д.И./Радио Брод

blank