blank

У Дервенти је данас одржан 16. Међународни фестивал хумора и дјечијег стваралаштва, у организацији ОШ“19. Април“ Дервента, након двије године паузе због пандемије вируса корона.

Осим ученика школе домаћина учествовали су и малишани из предшколских установа, који су продефиловали улицама града у костимима омиљених ликова из цртаних филмова, медуза, фараона, сликара, спортисата, дама и господина, бубамара …

blank

Помоћник директора Основне школе „19 април“ Анела Тодоровић каже  да је значај овог дана за школу, али и за цијели град, изузетан.

„Ове године у свечаном дефилеу имамо много ученика највише из нижих разреда наше школе, али и из дервентских вртића. У нашој школи наши вриједни наставници су заједно са својим ученицима припремили и многобројне изложбене просторе, које су гости имали прилике да обиђу. Значај фестивала за саму школу је изузетан, јер је најмаштовитији, најшаренији и највеселији у школској години и на улице нашег града измами многобројне суграђане који могу да уживају у тој љепоти креација, шаренилу и весељу“, у изјави новинарима рекла је Тодоровићева.

blank

Учешће у овој традиционалној манифестацији радо су узели и малишани из Предшколске установе „Трол“, а директор Установе Гордана Симић каже да традиционално су увијек дио манифестације, и да 60 малишана учествује у програму.

Приликом отворења манифестацији учесницима и публици обратио се замјеник градоначелника Синиша Јефтић, а манифестацији је присуствовао и начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Славен Пашалић.

blank

Из ОШ „19 април“ истакли су и да су на адресу школе стигли многобројни ликовни и литерарни радови на конкурс који је школа расписала поводом ове манифестације, а дипломе и награде као и захвалнице најбољима додијељене су на свечаности у Спортској дворани.

ПН

blank