blank

Школска слава – Свети Сава обиљежена је 27. јануара 2021. године у  Основној школи „Сутјеска“. Обиљежавање је организовано у складу са мјерама и препорукама Републичког штаба за ванредне ситуације. Прослави су присуствовали начелник општине Јовица Радуловић са сарадницима, предсједник Скупштине Небојша Кнежевић, свештеници Српске православне цркве,  руководство и просвјетни радници школе.

blank

Прослава је почела Химном Светом Сави у извођењу хора ОШ „Сутјеска“.

 Свештеник Стаменко Станковић  уз саслужење свештеника Српске православне цркве са подручја општине Модрича освештао је славски колач и у име православне цркве честитао присутнима славу и пожелио много среће, радости, здравља и благостања. Славски колач преломили су свештеник Стаменко Станковић и Зорица Васиљевић, директор ОШ „Сутјеска“.

blank

blank

Присутнима се као домаћин обратила Зорица Васиљевић, у име свих просвјетних радника пожелила добродошлицу, честитала празник и школску славу Светог Саву .

„Ове године славу смо прославили на скроман начин, поштујући прописане мјере. Упалили смо крсну свијећу, припремили крсни хљеб и кољиво, а свештеници су очитали молитву. Ученици су имали наставу али је радни дан посвећен Светом Сави. Без  обзира што тренутна епидемиолошка ситуација није повољна славу треба обиљежити, јер су Срби славу славили и у много тежим ситуацијама“, изјавила је директорка.

blank

Начелник општине Јовица Радуловић поздравио је присутне, честитао празник, учесницима хора уручио пакетиће,  те рекао: „Данас на скроман начин, уз молитву  обиљежавамо Светог Саву али не у мањем значају.Ми из Општинске управе стојимо на располагању свим просвјетним радницима, односно школским установама. Обављаћемо све што је из наше надлежности, пружаћемо материјални и сваки други вид подршке.“

Општина Модрича 

 

blank