blank

У Прњавору је данас одржан састанак начелника и градоначелника сусједних општина и градова, а  у поводу усаглашавања заједничких одлука и мјера на нивоу локалних заједница, уколико Републички штаб за ванредне ситуације Републике Српске, од 15.04.2021. године у новом Закључку о спровођењу мјера за реаговање на појаву болести изазване вирусом корона у РС , буде прописао мјеру да ће рад угоститељских објеката за смјештај, исхрану и пиће на подручју града/општине бити прописан од стране штаба за ванредне ситуације града/општине, у зависности од епидемиолошке ситуације у том граду/општини, уз обавезно поштовање упутстава ЈЗУ „Института за јавно здравство Републике Српске“.

blank

Састанку су поред начелника општине Прњавор Дарка Томаша  и његових сарадника, присуствовали и градоначелник Дервенте Милорад Симић, начелник општине Челинац Владо Глигорић, начелник општине Лакташи Мирослав Бојић, и начелник општине Србац Млађан Драгосављевић, са својим сарадницима.

blank

Усаглашено је такође, да ће се овакви састанци редовно одржавати и у наредном периоду, а све у циљу доношења што ефикаснијих одлука и мјера за добробит свих становника општине/града.

 

 

blank