blank

Општински Фонд солидарности подијелио је једнократне новчане помоћи од по 50 КМ за три ученика основне школе и по 100 КМ за шест ученика Средње школе “Никола Тесла” у Шамцу чији су родитељи чланови Фонда солидарности, а ријеч је о дјеци ратних војних инвалида и дјеци демобилисаних бораца.

blank
Предсједник Општинске борачке организације Шамац Радован Зорановић рекао је да ова организација, као оснивач Фонда солидарности, заједно са општином Шамац и ове године додјељује једнократну помоћ дјеци чланова Фонда.

Он каже да је ријеч о дјеци демобилисаних бораца и ратних војних инвалида који завршавају основну и Средњу школу.

Он напомиње да Фонд солидарности има око 400 чланова, али је тенденција опадања чланова, па је апеловао на све демобилисане борце, ратне војне инвалиде и све привреднике и грађане који желе да учествују и буду чланови фонда да им се прикључе како би имали више средстава.

blank

Зорановић је додао да је Фонд, поред свих активности које воде, помогао одређеном броју обољелих припадника Фонда солидарности, подсјетивши да је само у овој години до сада дата једнократна помоћ за лијечење шест лица у укупном износу од 1.000 КМ.

Он је напоменуо да годишње дају једнократну помоћ за више од 100 дјеце чланова Фонда солидарности.

Светлана Павловић

blank