blank

Традиционално осмомартовско дружење ,које сваке године организује Удружење жена „Дервента“под покровитељством  градоначелника ,изостало је ове године због тренутне епидемиолошке ситуације. Ипак градоначелник Симић је припадницама љепшег пола ,које раде у јавним установама  у Дервенти, ружама честитао Дан жена .

Градоначелник Симић је данас посјетио и ЈПУ „Трол“ и запосленим  дамама у овој установи  уручио по ружу.

„Рамишљали смо да ове године направимо једно задовољство нашим дамама и њиховим породицама на отвореном, на тргу али и нове епидемиолошке мјере су условиле да одустанемо од тога.Али да не прекинемо традицију и да не кажемо да смо слабији од пандемије, јер морамо бити јачи, данас смо у све установе и сва јавна предузећа послали дамама честитку за 8.март. Данас сам овдје учинио посјету установи , која је рекао бих „најженскији“ колектив“,уз поштовање свих прописаних мјера“,рекао је градоначелник  и упутио честитке свим дамама у дервентским јавним установама ,предузећима и свим дамама Дервенте и Републике Српске.

blank

Гордана  Симић, директор „Трола“ се захвалила градоначелнику  на посјети и пажњи.

„Нисам изненађена оваквим гестом јер нашем градоначелнику једноставно овакви гестови не изостају никада па тако и ове године. Без обзира на цјелокупну ситуацију градоначелник увијек издвоји своје вријеме и нађе начина да нам честита 8.март и зато још једном хвала. А што се тиче приредби у вртићу које смо претходних година припремали за мајке и баке поводом 8.марта ,ове године смо снимили различити видео из сваке групице.Мајкама смо благовремено честитали празник  тако што смо послали видео свакој нашој мајци“,рекла је Симићева.

Извор: derventa.ba

 

blank