blank

Начелник општине Шамац Ђорђе Милићевић је данас потписао Уговоре са 28 нових студената, које ће општина Шамац стипендирати 10 мјесеци у овој години у мјесечном износу по 100 КМ, а  Општина Шамац укупно стипендира 72 студента.

„Укупна буџетска средства за ове намјене су преко 75.000 КМ за подршку студентима у виду стипендирања, али и у виду подршке њиховој едукацији. Данас сам их позвао да се јаве и да су им врата општине увијек отворена“, каже Милићевић.

blank

Милићевић је додао  да је ово наставак дугогодишње традиције  да стипендира одређен број студената  са овог подручја, те да су ове као и сваке године приликом одабира водили рачуна да то буду ученици који су имали најбољи успјех у средњој школи и на факултету, дефицитарна занимања, социјални статус појединаца њихових породица, уважавајући породице погинулих бораца и РВИ и друго.

„Трудили смо  свих ових година, а тако ћемо и наставити да обезбиједимо помоћ оним студентима који нису успјели да прођу јавни конкурс, а истовремено им је потребна помоћ за школовање. За 19 студента смо из посебног гранта начелника обезбиједили средства путем једнократне помоћи“, каже Милићевић.

Милићевић је додао да се сваки студент који добија стипендију од Општинске управе може током године обратити у виду додатног финансирања њихових одређених пројеката.

blank

Милићевић подсјећа да је помоћ студентима у стипендирању генерално политика коју су водили свих ових година, а тако ће наставити и даље.

Неда Ђурић студент Медицинског факултета Универзитета у Бања Луци каже да је добро што општина Шамац издваја ресурсе за студенте, те да јој много значи, јер ће тиме смањити трошкове њихових родитеља, а себи купити оно што им је неопходно за факултет.

Светлана Павловић

blank