blank

Начелник Одјељења за просторно уређење и стамбено-комуналне послове Ведрана Михаљчић изјавила је да је завршена изградња бициклистичке и пјешачке стазе поред Основног суда у дужини од око 250 метара и ширине 2,20 метара, а вриједност радова је око 35.000 КМ које је финансирано средствима из Буџета.

Она је додала да је завршено  и редовно одржавање макадамских путева  за које је општина Шамац издвојила око 50.000 КМ, те су завршени радови на асфалтирању једне улице у насељу Ново село, дужине 600 метара које је финасирано средствима из буџета у износу око 70.000 КМ.

„Тренутно је у фази завршетак радова на санацији ударних рупа и одржавање асфалтних путева зашта је из буџета издвојено 30.000 КМ. Изводе се и радови на асфалтирању прве  дионице пута „Вреоци“ у Баткуши – у дужини од 750 метара у којој поред финансирања од стране општине Шамац учествују и грађани ове мјесне заједнице“, каже Михаљчићева.

blank

Она је напоменула да у наредних мјесец дана планирају асфалтирање два путна правца у мјесној заједници Обудовац у дужини од 220 метара и у Обудовцу два у дужини од 170 метара, а извођачи су већ изабрани.

„Финасирање ће бити дијелом из буџета општине Шамац и учешћем грађана“, каже Михаљчићева.

Михаљчићева напомиње да за наредну годину планирају још инфраструтурних радова за путну инфраструктуру, а акценат ће бити на реконструкцији улице „Цара Душана“ и изградње кружног тока поред основне школе, прилаза школи и улице „Доситеја Обрадовића“ зашта ће им бити потребна помоћ виших институција или међународних организације које буду пружале суфинансирање у таквој врсти пројеката.

Она каже да ће из буџета општине Шамац за реконструкцију и изградњу путева на овом подручју у овој години биће утрошено 280.000 КМ.

Светлана Павловић

blank