Шамчани дочекали Љетни караван „Црвене звезде“ из Београда

0
12
blank
blank

Неколико стотина шамчана и навијача ФК „Црвена Звезда“ из Београда дочекали су синоћ испред просторија Клуба навијача „ФК Црвена звезда“ у Шамцу са високо уздигнутим заставама и добро познатим пјесмама навијаче Љетног каравана „ФК Црвене звезде“ из Београда. Шамачки клуб и град Шамац познати су као град навијача „Црвене звезде“.

У Шамцу се налазе изграђене просторије клуба навијача чије зидове красе прелијепи црвено-бијели мотиви и постављена је фан зона, високо уздигнути банери са грбом Црвене звезде и изложена постоља са пехарима означили су почетак трочасовног дружења.

blank

Предсједник Клуба навијача „Црвена Звезда“ Станко Станковић рекао је да Клуб навијача у Шамцу постоји од 2020. године, да је основан на иницијативу неколико ватрених навијача „Цревене Звезде“ и кошаркашкоог клуба „Црвене Звезде“, те да броје око 200 активних навијача који се свакодневно састају у Клубу.

Станковић је додао да поред Каравана свакодневно имају дружења у Клубу, нова учлањења, гледају заједно утакмице, одлазе и воде дјецу на утакмице у Београд, организују бројне хуманитарне акције током године, те свакодневно промовишу свој Клуб и свој град.

Милан Ђурић испред ФК „Црвена Звезда“ из Београда рекао је да су наставку „Звездиног каравана“ по Републици Српској у Шамцу традиционално четврти пута, раде промоцију чланства ФК „Црвена звезда“.

„Један од бенефита чланства је сликање са нашим највреднијим трофејима, а то је трофеј Лиге шампиона из 1991. године, односно КУПА европских шампиона, трофеј првака Србије из ове године као и трофеј Купа Србије из ове године. Разлика ове године у односу на претходне караване је што смо обогатили фан зоном за наше најмлађе највијаче. Имамо стони фудбал, такмичење у вештинама и делење балона уз добру музику да се лепо забавимо и уживамо као и увек“, каже Ђурић додајући да су сретни да долазе у град Шамац који има најлепши објекат удружења навијача.

blank

Јана Стевановић маркетинг менаџер „Црвене Звезде“ из Београда да се Љетни караван традиционално одржава већ неколико година уназад, да су донијели из Београда њихову поставку пехара из музеја, нове активације за дечицу игрице, гол и стони фудбал, да се људи сликају са пехарима, могу да се учлане у клуб или да обнове своје чланске карте.

Најупечатљивији утисак оставиле су породице. Велики број фамилија са дјецом посјетио је фан-зону Црвене звезде и одушевљено позирао поред пехара, а навијачи су пристизали, не само из Шамца, већ и из околних мјеста.

Светлана Павловић

blank