blank

Предсједник Српске демократске странке /СДС /  Мирко Шаровић увјерен је да ће у Изборној јединци четири значајну улогу након локалних избора имати СДС са партнерима са којима ће заједно наступити.

“Увјерио сам се и изнад мојих очекивања је да у Броду имамо одличну општинску организацију СДС- а,  који одлично раде. То нам даје за право да будемо велики оптимисти и да после извјесног времена Брод буде поново СДС-ов. Мислим да су прилике сазреле, да то гарантују нова имена која су овдје на политичкој сцени, на републичком нивоу“, рекао је Шаровић на конференцији за новинаре у Броду, гдје је данас присуствовао састанку Координационог одбора СДС-а из Изборне јединице четири.

Шаровић додаје: “Из ове средине је наш посланик Видић, члан Главног одбора,  имамо у саставу општинског одбора добре људе, добра је омладинска организација,  Актив жена”. 

blank

Шаровић је рекао да су теме састанка биле припреме за предстојеће изборе, као и опште прилике у Броду, које је важно за цијелу Републику Српску.

 “И они који представљају рад у Републици Српској су дали одличну прилику, нису дали и показали довољно резултата.  Ту су нагомилани проблеми у овој локалној заједници, тешко екомско  и социјално стање. То је све дало шансу СДС-у  да представи другачији Брод након јесени ове године. Увјерен сам да ће избори бити у новембру мјесецу“, рекао је Шаровић.

blank

Анкетни одбор у НСРС 

“Анкетни одбор треба да буде само почетак. Обично анкетни одбори негдје стану и не добију праву шансу, власт нађе начин да амортизује њихову улогу. Мислим да је цијело ванредно стање искориштено да би се потрошиле десетине милиона новца грађана на незаконит начи, мимо јавне и друштвене контроле. То је потпуно јасно, набавке респиратора, медицинске опреме,пољске болнице која никоме не служи.  Потпуно је јасно да само у некој лудој глави наум падне да набави такву једну болницу, да нам се цијели регион смије у шта смо све ушли. а Мислим да не требамо чекати ни једног тренутка и да поред Анкетног одбора да користимо и сва друга могућа средства“, рекао је Шаровић.

blank

Случај Приједор

“Када су мијењали скупштинске већине у неким другим општинама гдје је био СДС ми смо стојички поднијели, били смо у мањини. Сада видим да у једној средини као што је Приједор СНСД се понаша осветнички, изгубио је парламентарну скупштинску већину, и посежу за мјерама које неби требали да посежу, да смјењују директоре у основим школама и другим јавним институциајма, само због тога што их је један партнер напустио. Они су у мањини, биће и на локалним изборима. Одабраћемо најбољег кандидата за Приједор који може да поведе ка напретку. Десиће се у још неким срединама, СНСД је на пораженој страни у Приједори,  и морају се навићи да ће бити таквих случајева и даље“ рекао је Шаровић.

Посавске новости 

 

 

 

 

 

У Броду је присуствивао и замјеник СДС Радо Савић и генерални секретар Зоран Латиновић.

blank