blank

Предсједник СДС-а Мирко Шаровић увјерен је у побједу кандидата за начелника општине Дервента Владу Ковачевића, за којег истиче да је један од најбољих кандидата СДС-а , а увјерен је и у добар изборни резултат странке у Изборној јединици 4 , посебно у општинама Брод и Модрича.

“Овдје сам да подржим кандидата за начелника општине Дервента Владу Ковачевића и одборничку листу СДС-а. Владо је  један од најбољих наших кандидата, млад је и пред њим је перспектива, не један мандат већ два и да би нешто учинио у Дервенти. Увјерен сам да је права особа за такво нешто, ми смо му  дали повјерење и вјерујем у њега”, у изјави новинарима рекао је Шаровић.

Он је данас присуствовао у Дервенти разговору са кандидатима СДС-а који су на одборничкој листи за Скупштину општине Дервента. 

blank

Он је истакао увјерење да ће људи у Дервенти дати подршку Ковачевићу јер ће он наћи начина да разумије њихове бриге и проблеме, и да их увјери да је он особа које те проблеме може да ријеши када добије мандат.

“Овдје су проблеми велики и иначе све општине и градови назадују. Уназад десет година стоје све лошије, лошији су им буџети, морају да иду у Бања Луку да се моле умјесто да имају своју аутономију, да имају сигурне приходе, да остваре друштвену улогу.  Борићемо се за већу децентрализацију и аутономију локалних заједница како би могле да одговоре друштвеном задатку. Мислим да Република има ужасан однос према локалним заједницама и на маргини су. То морамо да промијенимо“, каже Шаровић.

Кандидат за начелника општине Дервента Владо Ковачевић изразио је захвалност Шаровићу на указаном повјерењу и подршци њему лично и кандидатима за одборнике у локалној скупштини.

“Нажалост Дервента је град из којег млади људи одлазе, у школама се уписује мање ђака. У протеклом периоду изгубили смо породилиште, нису рјешени многи инфраструктурни пројекти, у ужем и ширем језгру града неасфалтиране су улице, макадамске су као што су Крфска и Пинероло, Ново насеље гдје људи газе блатом, нерјешена канализација. Радници раде за најниже плате, посебно гдје су радници Униса обесправљени“, каже Ковачевић.

blank

Он истиче да су Дервенту заобишли многи озбиљни инфраструктурни пројекти, као што је Аутопут „9. Јануар“ и да је било чврстих обећања да ће општина добити прикључак у осињском дијелу.

“Дервента је 2/3 пољопривредно земљиште, на кољенима је пољопривреда, многе фарме су затворене или су пред затварањем.  Морамо упутити инцијативе за повратак породилишта, за прикључак на аутопут, да ријешимо путну и канализациону инфраструктуру, да се позабавимо развојем пољопривредне производње и још много тога“, додао је Ковачевић.

Данашњем скупу присуствовали су кандидати СДС-а за одборнике у локалној скупштини, и шеф клуба посланика у НСРС Миладин Станић.

 

blank