blank

“Драгоцјена нам је узајамна подршка у Броду и многим другим општинама и градовима широм Републике Српске. Та подршка нам је од велике важности и сви ћемо бити свједоци да ће она бити пресудна у постизању заједничке побједе. Од данас господин Видић више није само кандидат Српске демократске странке, већ заједнички кандидат  СДС-а и ПДП-а и свих других партија које га подржавају” рекао је ово  у Броду предсједник Српске демократске странке Мирко Шаровић, на свечаности потписивања споразума у подршци заједничком кандидату СДС-а и ПДП-а Зорану Видићу за начелника општине Брод, нагласивши да се ради о  човјеку који ће знати да реализује идеју и Брода и Републике Српске по мјери свих нас.

blank
 
“Господин Видић има визију да Брод врати тамо гдје му и јесте мјесто, у ред успјешних и развијених општина из којих људи не одлазе, него им се враћају. То је уједно и заједничка визија Републике Српске свих нас, Републике у којој се не дијелимо и не завађамо на основу припадности политичким опцијама, него заједнички радимо на добробити свих грађана. Када му повјерите овај први мандат и видите како реализује своје визије, сами ћете му нудити други да их доведе до краја” рекао је Шаровић и нагласио да је Видић прави човјек на правом мјесту, са личним референцама да реализује напоре да  Рафинерија Брод почне производњу по европским стандардима.
 
“У савјету министара изборио сам се за услове да овај гигант добије прилику да ради по европским стандардима, али интересни лобији то не дозвољавају, одговара им да продају гориво лошег квалитета које загађује животну средину” казао је Шаровић и нагласио да је неопходно створити пресудан притисак на те интересне групе, како би Рафинерија “Брод” поново могла снабдијевати тржиште цијеле БиХ и бити носилац развоја не само ове општине, него и цијеле регије.

blank

Видић: Ако грађани изађу на изборе побједа нам је осигурана

 
“Иако због епидемиолошке ситуације овом догађају не може да присуствује већи број људи одавде данас шаљемо позитивну и оптимистичку атмосферу и поруке да Брод може бити много боље мјесто за рад и живот” рекао је заједнички кандидат СДС и ПДП за начелника општине Брод Зоран Видић и додао “годинама слушамо исте ријечи од стране актуелне власти, а резултат њихове празне приче и лошег рада је то да се број становника смањио за око 4.000, а број запослених за око 1.000.” Видић је рекао да се не смије сједити скрштених руку, него да је обавеза свих прогресивних снага да се супротставе таквим трендовима. Нагласио је да је његова екипа млађа, енергичнија, храбрија, поштенија, паметнија и са много бољим идејама од политичке конкуренције. “Њихова једина шанса да побиједе је да се грађани не одазову на изборе. Ми ћемо учинити све да се то не деси и да наше политике побиједе 15. новембра” казао је Видић .

Станић: Ово су избори између прошлости и будућности Брода

 
“Господин Зоран Видић је млад, образован, а искусан. Прошао је све оно што мислим да појединац мора проћи да би успјешно ушао у политику, а то је да се образује, да прође кроз органе управе, и кроз привреду. Све што је да сада радио господин Видић успјешно је и честито обављао. Избор између њега и противкандидата из супротног политичког табора је избор између прошлости и будућности” рекао је посланик СДС-а у НСРС Миладин Станић и нагласио да располаже податком да је Милорад Додик сувласник рафинерије. “Најбоља слика оног што ради СНСД је управо Рафинерија “Брод” гдје је Додик сувласник. Као тајни акционар “НН” Додик је сувласник рафинерије” рекао је Станић.

Он је истакао да је СНСД-ова политика стварање неподношљивих услова живота због којих људи одлазе у иностранство, а након тога активисти иду за њима и траже њихове гласове, назвавши то великом иронијом. СНСД је оптужио да се буџетом служе као шведским столом, узимајући са њега колико хоће и шта хоће, чак и више него што могу да понесу.

blank

blank

Иванић: Позитиван амбијент из Бањалуке шири се Републиком Српском
 

“Позитиван амбијент из Бањалуке почео је да се шири цијелом Републиком Српском. Драго ми је да је и у Броду кандидат за начелника млађи човјек и тиме је моје задовољство веће што смо и ми из ПДП-а у прилици да га подржимо. Није нам намјера само да смијенио владајућу гарнитуру, него да измијенимо комплетне друштвене односе које је СНСД успоставио у Републици Српској. Ово што они раде није оно што је потребно људима у Српској. Пролази вријеме бахатости и осионости, уједињени ћемо донијети нова, боља времена за становнике Републике Српске” рекао је почасни предсједник ПДП-а Младен Иванић у извињење што је одсутан господин Бранислав Бореновић, јер је позитиван на корона тесту.

Извор: СДС
 

blank