blank
У Броду је одржан састанак Координационог одбора Борачке организације регије Добој на којем су чланови расправљали о предложеном дневном реду сједнице Борачке организације Републике Српске која је заказана за 28.фебруар. Највише се расправљало о приједлогу Одлуке о провођењу избора чланова у органе Борачке организације.
 
КОБО сматра да регија Добој мора имати још једно мјесто у Предсједништву Скупштине, Одбору ППиЗБ и Одбору РВИ Скупштине БОРС и да је то неопходно уврстити у предложену Одлуку о провођењу избора.
 
blank
 
Предсједник Координационог одбора БО регије Добој, Лазар Благојевић, сматра да им у складу са одредбама Статута припадају два мјеста и да се на тај начин може обезбједити квалитетнији рад БО регије Добој, а самим тим и бољи статус за бораце, породице погинулих, заробљених и несталих и ратне-војне инвалиде.
 
” То статут дозвољава и на тај начин ми не кршимо ниједну одредбу која стоји у статуту. Надамо се да ће наше аргументе и образложења, на скупштини прихватити и остали чланови који су наши саборци из других регија и мјеста. У наредном периоду послије избора који се заврше, онда би ова регија имала по два члана Предсједништва и по два члана у одборима породица заробљених и погинулих бораца и ратних-војних инвалида ”,рекао је Благојевић.
 
Испред Координационог одбора сматрају како је овај проблем ујединио све демобилисане борце из регије Добој.
 
blank
 
КО БО регије Добој ће закључке у виду захтјева упутити Предсједништву БОРС како би се извршила дорада предложене одлуке и да би се о томе могло расправљати на скупштини. Као регија која броји преко 15.500 чланова, сматрају да БОРС мора за њих да има више слуха и да су једна од већих регија, тачније на трећем мјесту у односу на укупан број регија БОРС.
 
” Ми имамо стварно основ,да тражимо као једна од највећих регија такву измјену. Сувишно је причати о томе колико је ова регија дала жртве за стварање Српске али и да су на том дијелу вођене велике војне операције као што је операција ”Коридор” и друге веће битке. Не желимо умањити неке друге битке или допринос других бораца из других регија али мислим да свако па и ми, имамо право да се боримо за свој интерес и ставове.”,рекао је Видић.
 
blank
 
Везано за приједлог Одлуке о изборима усаглашен је и приједлог да се доради члан 14.Одлуке који би регулисао дужину чланства у борачкој организацији да би неко могао да бира и буде изабран у органе борачких организација.
 
На састанку је истакнуто да ће се тражити и додатна образложења по питању трошења на одређене ставке, а које се налазе у извјештају. Иначе регију Добој чине двије градске и 6 општинских борачких организација ( Добој, Дервента, Брод, Станари, Петрово,Шамац, Вукосавље и Петрово).
 
Извор: Борачка организација Брод 
blank