blank

Пројектом „Успостављање модела одрживог управљања отпадом у општини Брод“ обезбјеђени су материјални услови за набавку новог аутоподизача контејнера, а реализацијом овог пројекта, ЈКП „Комвод“ Брод данас (25.10.2021.г) је добило ново возило за  одвоз контејнера смећа.

„Општина Брод je пројекат суфинансирала са 71.394,57 КМ“, рекао је Вања Николић, шеф кабинета наченика општине, и додао да је ово још један од пројеката везаних за одрживи развој, те да се нада да ће  његова реализација побољшати процес одвоза и одлагања отпада на депонију  и побољшање комуналног реда.

blank

„Ради се о специјалном комуналном  возилу за транспорт контејнера носивости до 2,5 тоне, а малих је димензијa па је подесан за вожњу  градским  улицама“, рекао је Радојица Обрадовић, директор фирме „МИПЕКС АУТО“ РС д.о.о Бања Лука, која је испоручилац аутоподизача.

„Ово возило ће свакако побољшати квалитет наших услуга и помоћи нашим радницима при одвозу отпада из градских и сеоских мјесних заједница“, рекао је Бобан Ђурђевић, директор ЈКП „Комвод“ који је присуствовао примопредаји.

Пројекат „Успостављање модела одрживог управљања отпадом у општини Брод“ вриједан је 155.715,30 КМ, од чега је суфинансирање општине Брод 71.394,57 КМ, а реализује се у оквиру Финансијског механизма за финансирање пројеката интегрисаног и одрживог локалног развоја у РС за 2020/2021. годину, за чије су функционисање средства обезбиједили Влада Републике Српске путем Министарства финансија и Влада Швајцарске путем Развојног програма Уједињених нација у Босни и Херцеговини (UNDP у БиХ).

В.Г / Радио Брод

 

blank