blank

JU „Centar za kulturu” i opština Šamac četvrtu godinu zaredom organizuju dvomjesečnu manifestaciju pod nazivom „Šamačko lјeto“ koja je počinje danas, a završava u avgustu mjesecu.

blank
U tom cilјu načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević i direktor JU „Centar za kulturu“ Milanka Blagojević danas su na šamačkom Keju organizovali konferenciju za novinare kako bi prezentovali sve buduće sadržaje manifestacije, privukli veći broj građana Šamca, okolnih opština i dijspore koja provodi lјeto u Šamcu.

Načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević rekao je novinarima da je cilј da zajedno sa Centrom za kulturu ponude što veći broj sadržaja iz oblasti kulture, sporta i umjetnosti, ne samo grada Šamca nego i mjesne zajednice Obudovac kako bi se građani Šamca, okolnih opština i dijaspore koji dolaze tokom lјetnih mjeseci osjećali ugodno.

„Mi smo proteklih dana kao i svake godine organizovali jednu veliku akciju sa Odjelјenjem za urbanizam i stambeno – komunalne poslove na uređivanju Keja, centralnog mjesta gdje će se održavati brojne manifestacije. Jedan dio aktivnosti će se održavati na gradskom trgu, gradskim bazenima i u Obudovcu. Namjera nam je da ponudimo jednu kulturnu i sportsku ponudu građanima opštine Šamac“, kaže Milićević.

On ističe da svake godine iako iz skromnog budžeta ulažu značajna sredstva na uređenju Keja kako bi pokazali da je Šamac mjesto na kome se može provesti dva mjeseca tokom lјetnih prazika i uživati.

blank
Milićević je najavio za narednu sedmicu  sastanak sa ugostitelјima iz užeg gradskog jezgra, Policijskom stanicom, resornim odjelјenjem i Centrom za kulturu kako bi na što kvalitetniji i precizniji način kompletirali jednu raznovrsnu ugostitelјsku i turističku ponudu.

Milićević je za 1. avgust pozvao sve građane  da budu dio nedelјnog popodneva u Šamcu koje će biti organizovano u saradnji sa RTVBN.

Milanka Blagojević direktor JU „Centar za kulturu” rekla je da su pripremili niz interesantnih događaja od kojih je izdvojila radionice za djecu koje počinju danas i završavaju se 18 juna  gdje će  djeca u sklopu radionica prolaziti kroz različite oblasti kao što su  slikarstvo, dječija književnost, muzika, engleski jezik.

„Nakon 18. juna na Keju organizujemo žurku. U julu nas očekuje rok koncert gdje ćemo predstaviti amaterske bendove iz Šamca i okoline, dok ćemo u avgustu imamo koncert violine i klavira na Gradskom trgu. Od sportskih manifestacija izdvojila bih „Street Ball“, turnir u odbojci na pijesku. Trudili smo se da na što više lokacija organizujemo program tokom lјeta“, kaže Blagoićeva.

Ona je  najavila fišijadu, književne promocije savremenih autora, izložba slika u Galeriji „Stari sat“ akademskog slikara Branimira Maksimovića i niz drugih zanimlјivih događaja, te da očekuje posjete iz susjednih opština i dijaspore.

Svetlana Pavlović

blank

 

blank