blank

Iz ličnih sredstava šamačkih dobročinitelјa Nede i Konstantina – Kolјe Jerinića danas su uručene dvije stipendije od po 600 KM za dva vrijedna studenta Đurđinu Maslić iz Crkvine i Vladu Stojičića iz Donje Slatine, a postavlјena je klupa u vrijednosti od 640 KM u glavnoj ulici na šetalištu sa natpisom „Šamcu na dar“ Neda i Konstantin Jerinić.

blank
Neda i Konstantin Jerinić kažu  da su odlučili da poklone dar Šamcu i šamčanima, penzionerima, djeci, studentima i drugim bez obzira na nacionalnost.

Dobročinitelј Konstantin Jerinić rođen je u Miloševcu kod Modriče, kao beba sa roditelјima je otišao u Zrenjanin, nakon toga u Šamac, 1969. godine u Berlin, te završio u Kanadi, a njegova supruga  Neda sa kojom je u braku 50 godina je porijeklom iz Dalmacije iz sela Zasela između Splita I Šibenika.

„Sada sam ponovo u Šamcu kao penzioner. Pisac sam poezije i proze za djecu i odrasle. Izdao sam roman i nekoliko zbirki pjesama. Trenutno mi je u pripremi još šest knjiga. Moja supruga Neda i ja smo odlučili da skromno zahvalimo svom gradu“, naveo je Jerinić.
Jerinići kažu da ovaj dar nije njihova zadnja pozitivna emocija kada je u pitanju ovaj grad i šamčanе, nadaju da će ovdje naći prijatelјe u zamjenu za one koji su se odselili, otišli i da će još biti donacija sa njihove strane.

Podsjećamo, Neda i Konstantin Jerinić su nedavno podijelili 100 humanitarnih paketa penzionerima, 25 u Miloševcu, 25 u Crkvini i Pisarima i 50 u Šamcu čija penzija ne prelazi 300 KM, donirali jednokratnu novčanu pomoć u visini od 200 KM Udruženju građana za lica sa posebnim potrebama, za 13 djece Osnovne škole u Šamcu iz socijalno ugroženih porodica po 50 KM, te za dvije socijalno ugrožene porodice iz Obudovca i Donje Crkvine humanitarne pakete od po 130 KM.

blank

Jerinići su se zahvalili načelniku i Službi za društvene djelatnosti na moralnoj podršci.

Student pete godine Teološkog fakulteta u Beogradu iz Donje Slatine Vlado Jovičić zahvalio se na stipendiji,  istakao da živi sam sa majkom, te će mu ova donacija mnogo pomoći u vrijeme koje je pred nama.

Svetlana Pavlović

 

blank