blank

Epidemiološka situacija u Šamcu je zadovolјavajuća i neće biti uvedene restriktivnije mjere, ali će biti pojačana kontrola rada ugostitelјskih objekata i svih pravnih lica, zaklјučeno je danas na sjednici Štaba za vanredne situacije.

Načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević pozvao je građane na poštovanje svih mjera, konstatujući da najveći dio privrednika i vlasnika ugostitelјskih objekata poštuje mjere koje su na snazi.

“Za nultu sam toleranciju kada je riječ o većim okuplјanjima i privatnim zabavama koji će biti predmet kontrole u narednom periodu”, rekao je Milićević.

blank

On je naveo da ohrabruje činjenica da šamački Dom zdravlјa ima najveći procenat vakcinisanih radnika, te da se svojim porodičnim lјekarima za vakcinaciju do sada javilo više od 600 građana.

Epidemiolog Jovan Živković kaže da je epidemiološka situacija u poslјednjih sedam dana zadovolјavajuća, te da se bilјeži blagi porast obolјelih, ali ništa pretjerano što bi moralo da brine.

On je dodao da treba poštovati mjere i pridržavati ih se maksimalno, jer predstoje praznici, što znači da će biti većeg broja okuplјanja, koja su faktori rizika za zaražavanje.

“Na šamačkom području trenutno imamo 13 pozitivnih lica na virus korona, četvoro čekaju nalaze testiranja, a u izolaciji ih je 32. Vakcinisano je ukupno 94 lica od koji su najveći broj zdravstveni radnici”, kaže Živković.

Svetlana Pavlović

blank