blank

Predsjednik Fudbalskog saveza opštine Šamac Simo Varadinović izjavio je da je na ovom području za najbolјi fudbalski klub (FK) u kategoriji seniori proglašen FK “Crkvina”.

On je napomenuo da je ove godine, osim standardnih priznanja, dodijelјeno i posthumno priznanje Zoranu Zoranoviću – dugogodišnjem fudbaleru, koji je nakon završetka fudbalske karijere ostavio duboki trag i kao trener u mnogim fudbalskim klubovima širom opštine Šamac.

Najbolјi fudbalski klub u kategoriji mladih u 2020. godini bili su pioniri FK “Borac” iz Šamca, u kategoriji fer-plej klub FK “Crvena zvijezda” iz Gajeva, najbolјi fudbaler u kategoriji seniora je Nedelјko Šarić iz FK “Crvena zvijezda” iz Obudovca.

Za najperespektivnijeg fudbalera mlađe selekcije proglašen je Bojan Pupčević iz FK “Borca”, najbolјi fudbalski radnik je Vojo Sajlović iz FK “Pelagićevo” iz Pelagićeva, a najbolјi fudbalski sudija Stojan Blagojević.

blank

Titulu najbolјi ženski fudbalski klub u kategoriji seniorke je Ženski fudbalski klub “Borac” iz Šamca, a najbolјa fudbalerka tog kolektiva Helena Bumbulović.

Varadinović je naglasio da su ova priznanja dodijelјena 18. put, a troškove je snosila opština Šamac.

On je rekao da je Izvršni odbor ovog saveza zbog pandemije virusa korona, shodno preporukama Republičkog štaba, morao da modifikuje samu ceremoniju proglašenja najbolјih, te su manifestaciju sveli na minimum, samo uz prisustvo članova Izvršnog odbora Fudbalskog saveza opštine Šamac i nagrađenih.

“Specifičnost ovogodišnje dodjele priznanja obilјežila je pandemija kovida 19, a Izvršni odbor bio je prinuđen i na neke kopromise prilikom proglašenja najbolјih po kategorijama, s obzirom da prolјećni dio fudbalske polusezone nije ni odigran, a nije bilo ni takmičenja u opštinskom kupu. Proglasili smo najbolјe na osnovu prijedloga klubova po kategorijama. Novitet ove godine je da smo i u ženskom fudbalu proglasili najuspješniji fudbalski kolektiv u ženskoj kategoriji, kao i najperspektivniju fudbalerku”, rekao je Varadinović.

Svetlana Pavlović

 

blank