blank

Gradonačelnik Bijelјine Ljubiša Petrović održao je juče sastanak sa načelnicima i predstavnicima opština Lopare, Uglјevik, Šamac, Modriča i Brod s cilјem intenziviranja komunikacije, unapređenja funkcionisanja lokalnih zajednica, razvoja privrede i učestvovanja u projektima prekogranične saradnje, saopšteno je iz Gradske uprave.

Petrović je istakao da je potrebno razmjenjivati pozitivna iskustva i graditi što povolјniji ambijent za nove investicije.

blank

“Regija Semberije, Majevice i Posavine ima veliki potencijal za dovođenje novih investitora, a mi koji predstavlјamo lokalne zajednice moramo ostvariti jaču saradnju i da u svakom trenutku znamo koja je to oblast u okviru koje možemo zajednički da nastupimo”, rekao je on.

Prema riječima načelnika opštine Šamac Đorđa Milićevića, izgradnja auto-puta od Bijelјine do Banjaluke omogućiće bolјu saobraćajnu povezanost i priliku za osnivanje poslovnih zona

.”Već imamo ideje za iskorištavanje poslovnih i privrednih mogućnosti u zonama koje će se nalaziti blizu budućeg auto-puta, kao i iskustvo prekogranične saradnje sa opštinama u Hrvatskoj”, rekao je Milićević.

blank

Načelnik Lopara Rado Savić rekao je da ova opština ima veliko iskustvo u saradnji sa dijasporom.

“Na žalost, sve je više onih koji žive u inostranstvu. Ali, ti lјudi ne žele da zaborave rodni kraj, nego da mu pomognu i ta pozitivna iskustva možemo prenijeti drugim lokalnim zajednicama, kao što možemo nešto i naučiti iz njihovog rada”, naveo je Savić.

On se zahvalio gradonačelniku Petroviću što je prepoznao značaj saradnje i dugoročnog planiranja razvoja u našim opštinama.

Svetlana Pavlović

 

blank