blank

Представници дервентског Удружења ратних заробљеника данас су у Дервенти, поводом крсне славе Светог ђакона Авакума, положили цвијеће на спомен-комплекс Чардак и на централном спомен-обиљежју палим борцима Војске Републике Српске.

Предсједник Удружења Драго Кнежевић у изјави новинарима рекао је да логораши нису задовољни радом Тужилаштва БиХ, и Тужилаштва у Добоју.

blank

“Још нико није одговарао за злочине по командној одговорности, неко је морао да нареди да Регуларна војска Хрватске пређе из Славонског у Босански Брод, пали и убија по Броду, и дође до Дервенте. Неко мора одговарати за логоре које су прављени по Дервенти, ограђиван је простор у којем су Срби затварани, мучени и убијани”, рекао је Кнежевић.

Он је додао да је крсна слава логораша традиција.

“Ми славимо док смо живи и надамо се у будућности да ће и наша дјеца наставити да се не забораве заробљеници и све што смо прошли“, додао је Кнежевић, који је са начелником општине Милорадом Симићем преломио славски колач.

blank

Славском обреду у Центру за културу присуствовали су и замјеник начелника Синиша Јефтић, шеф општинског Одсјека борачко-инвалидске заштите Станиша Микеревић, православни свештеници, представници политичких партија, преживјели заробљеници и породице убијених заробљеника, представнци Удружења ратних заробљеника из Добоја, Модриче, Брода, Шамца, Котор Вароши и Лакташа.

Посавске новости

blank