blank

Девета књига Недељке Ђукић Боројевић “Бог нам је свједок” угледала је свјетлост дана.  

“Ово је неколико мањих прича повезаних у једну цјелину о судбини братства из рода Ђукића у Великој Сочаници код Дервенте, у сјеверном дијелу Републике Српске, потомцима славних предака из племена Васојевића. Окосницу ове приче чине Ђукићи, огранак Васових потомака што су из села Лопате у Лијевој Ријеци, трагајући за бољим животним условима, дошли и заувијек остали у једном живописном засеоку Велике Сочанице код Дервенте, гдје и данас живе потомци Ђуке Рајевог- првог родоначелника Ђукића”, каже ауторка Недељка Ђукић Боројевић.

blank

Она наводи да свака написана ријеч у овом роману о Ђукића убрана је на пространим пољанама легенди, митских прича, предања и сјећања, истовремено оправдавајући и осуђујући, великом снагом коју посједује, те би је тако захтјевну требало мудро тумачити и у њену истинитост по властитом нахођењу вјеровати.

Роман је угледао свјетлост дана у издању „АСоглас“ из Зворника, и рецензенте  проф. др Славољув Т. Ђукић, мр Жељко Ђукић и проф. Иван Милошевић.

 Позивница на  промоцију романа

“Драги моји Ђукићи и сви ви што се ородиште са овим честитим братством, родбино, кумови, пријатељи, познаници и умјетници…Позивам вас да дођете на промоцију девете књиге, а новог романа “Бог нам је свједок” у мом родном селу Великој Сочаници, а у засеоку Ђукићи, на РАСТИНИ, мјесту према коме сви путеви воде свакога из Ђукића, ма куда да оде… Нека и вас пут нанесе у недјељу 30. маја у поподневним сатима на Растину да вам представим моје ново књижевно остварење, послије чега ће услиједити народни збор уз изворну музику…ДОБРОДОШЛИ!!!

Биографија

Рођена је 31.05. 1959. године у Великој Сочаници, општина Дервента, од оца Саве и мајке Ружице рођ. Тадић. Завршила је ОШ. „Братство – Јединство“, у Модрану, а у Дервенти средњу медицинску школу. Живјела је и радила у Холандији и Хрватској, а од 1992. године је настањена у Франкфурту на Мајни у Њемачкој, гдје и данас живи и ради. Мајка је двоје дјеце и срећна бака двоје унучади.

Објавила је прозну трилогију: „РОТКВА СА ШЕЋЕРОМ„, „ВРИЈЕМЕ ЉУБАВИ“ и „МЕДОНОСНА ПОЉА„, те „РОДОСЛОВ РОДА ЂУКИЋ„, у Великој Сочаници. Убрзо је свјетло дана угледао и роман  „ТРАЖИМ ТЕ„. Послије прозних дјела, одважила се кренути у поетску шетњу искључиво за душом, чега резултат су до сада објављене три збирке пјесама „ДВА ОКА ДУШЕ„, „СА ИЗВОРА СЈЕЋАЊА“ и „У ЊЕДРИМА ЗАВИЧАЈ“. 

Члан је КК „Вихор“ из Дервенте и КК „Сјеверац“ из Подгорице. Пјесме су јој објављиване у више зборника у Републици Српској, Србији, Црној Гори, Русији и Аустралији. У завршној припреми је  и четврта збирка пјесама „ВАСОЈЕВКА“.

 

blank