blank

Црквена општина Брод и Светосавска омладинска заједница реализују хуманитарну акцију прикупљања прехрамбених намирница за социјално угрожене становнике ове општине, а поводом Христовог рођења – Божића. Акција, која је почела 5. децембра трајаће до 3. јануара идуће године.

Предсједник СОЗ-а Давор Бардак подсјећа да Светосавци  већ годинама, уз подршку цркве, помажу породицама које немају могућности да најрадоснији хришћански празник прославе са традиционално богатом трпезом.

-Унапријед се захваљујемо свим хуманим људима који ће се укључити у акцију и тако помоћи онима који немају довољно. Прилоге је могуће донирати у црквеној продавници у порти храма „Покров Пресвете Богородице“ или куповином и остављњем прехрамбених артикала у за то обезбјеђене просторе у тржним центрима „Корт“ и „Тропик“ и маркетима „Нешо“-, објашњава Бардак.

blank

Додаје да је Божић вријеме духовне радости, даривања, вријеме када свима требамо пружити руку, а помоћи онима који оскудијевају.

-У духу Православља, вођени међусобним поштовањем и братском љубављу, позивам све хумане људе да се у складу са могућностима, укључе у ову акцију и да заједничним добрим дјелом помогнемо нашим суграђанима којима је потребна наша помоћ јер сви заслужујемо достојанствену прославу рођења Господњег-, поручио је предсједник Светосавске омладинске заједнице Давор Бардак.

 Д.И./Радио Брод

 

blank