blank

Поводом организовања Народног скупа подршке Српској „СЛОБОДА“, чији организатор је Борачка организација Републике Српске, Градска борачка организација Дервента издаје сљедеће

САОПШТЕЊЕ

Градска борачка организација Дервента у потпуности разумије разлоге због којих се организује Народни скуп подршке Српској „СЛОБОДА“ и прихвата позив Борачке организације Републике Српске за учешће на скупу.

Сматрамо да је потпуно неприхватљиво да одлуке било које врсте, а посебно оне које се тичу ствари важних за функционисање система у Републици Српској, као што је имовина, доноси било ко кога народ није изабрао да у његово име доноси одлуке. Не прихватамо одузимање надлежности и имовине Републици Српској, јер смо Републику Српску, са свим њеним надлежностима и имовином, платили животима, здрављем и најбољим гидинама живота.

Позивамо све који Републику Српску доживљавају као своју отаџбину, a посебно чланове других организација проистеклих из Одбрамбено отаџбинског рата,  политичке партије, институције и установе, да нам се придруже, да покажемо јединство, да покажемо да нам је важно да располажемо оним што смо у рату одбранили, а у мировном споразуму валоризовали, да се заједно одупремо онима којима је циљ развлашћивање и демонтажа Републике Српске.

Свима који одлуче да нам се придруже стојимо на располагању за организацију одласка на скуп и могу се јавити у сједиште Градске борачке организације или предсједницима мјесних одбора Градске борачке организације.

предсједник Чедо Вујичић

 

blank