БОРАЧКА ИЗ БРОДА И СУБНОР ИЗ ВРАЊА ПОТПИСАЛИ МЕМОРАНДУМ

0
27
blank
blank
Предсједник Предсједништва Борачке организације Брод Зоран Видић и предсједник Градског одбора Савеза удружења бораца народно ослободилачких ратова града Врање и члан предсједништва СУБНОР-а Србије бригадни генерал у пензији Зоран Лубура, потписали су данас у Броду Меморандум о сарадњи и разумијевању, који је плод дугогодишње сарадње двије организације.
 
blank
 
Лубура је изјавио да сарадња датира из бурног времјена, чије су посљедице осјетили сви борци из Брода и Врања.
 
-Све оно што смо урадили и што ћемо радити у будуће односи се на очување сјећања на погинуле борце као знак захвалности што су дали животе за слободу, као и онима који су дали свој допринос током борбених дејстава, а данас у слободи градећи своје породице и општи напредак -, изјавио је Лубура.
 
blank
 
Он је изразио увјерење да више никада неће доћи вријеме да се слобода брани као деведестих година прошлог вијека.
 
Предсједник Предсједништва Борачке организације Брод Зоран Видић подсјетио је да су општина Брод и Град Врање прије пар година потписали повељу о братимљењу, те да ово представља наставак братске сарадње народа са обје стране Дрине.
 
blank
 
-На жалост рат нас је спојио, међутим, потписивање меморандума и спремност на будућу сарадњу је знак да никада нећемо заборавити оне који су дали своје животе за одбрану и стварање Републике Српске -, изјавио је Видић.
 
Потписивање Меморандума уприличено је у сали за састанке у Аминситративној служби општине Брод, а свечаности су присуствовали начелник општине Зоран Видић са сарадницима и делегације из Врања и Сурдулице.
Д.И.
blank