blank

Гласи Христова заповијест о љубави, заповијест која до данас одзвања и позива нас да се оплеменимо љубављу, да кроз своју љубав према ближњима покажемо и љубав своју према Богу,ако те љубави у нама има.

blank
 
Свети Јован Богослов је тим поводом рекао: ” Ко каже да воли Бога, а мрзи на брата свога, лажа је!”.
 
Житељи парохије брезовопољске, којима се придружио и о.Лука, парох вршански, укупно нас 15, одазвало се позиву за акцију добровољног давања крви,те смо 4.фебруара на Одјељењу трансфузије у брчанској болници организовано дали крв.

Прије одласка у Болницу, у храму Преображења Господњег у Брезовом Пољу помолили смо се да Господ благослови ово наше започето дјело, да би нам било на спасење, а не на гордост – на суд и осуду.

blank
 
Разлог дијељења ове вијести није самохвалисање, жеља нам је да својим примјером укажемо и на овакву могућност показивања љубави према ближњим својим а осим тога,дозе крви су насушна потреба сваке болнице, нарочито у ово тешко вријеме када је општа епидемиолошка ситуација неповољна.

blank

Надамо се и у Господа се уздамо, да ће број добровољних давалаца у будућности расти и да ћемо ми као мала заједница у времену пред нама дати допринос и акцијама добровољног давања крви које наше архијерејско намјесништво брчанско већ неколико година организује.

 
Парох брезовопољски
јереј Александар Јефтић

Извор: /www.eparhijazt.com/

 

blank