blank

У хотелу „ONIX“, у организацији агенције „Пословна књига“ синоћ је одржана још једна промоција књиге. Овај пут представљена је књига поезије „Чежња“ аутора Миленка Поповића.

Професор у пензији,  Миленко Поповић, храбро је искорачио након  50 година, колико пише пјесме,  из сјене пријатне анонимности право пред суд публике и, по ономе што се синоћ на промоцији књиге у сали хотела могло чути од публике али и рецензената, свакако није погријешио.

blank

Пјесме је, како сам каже, писао од малих ногу, онда када је још као дијете одрастао уз пјесника Душка Трифуновића.

-Драго ми је да видим да су на промоцију моје књиге дошли људи који знају шта је умјетност и знају да је цијене-, рекао је Поповић.

Један од рецензената Поповићеве књиге је и пјесникиња позната бродској културној јавности, Јелена Шкрбић која је о пјесмама Поповића  рекла да би био заиста гријех да људи не прочитају  оно што је пјесник написао, јер он је пјесник свјестан да се ћутањем не гради будућност, будућност у којој млади све мање пажње посвећују књизи и умјетности.

blank

-Сам појам чежња има више синонима. Људи понекад буквално схватају поезију, но она је сам пој душе“, рекла је Шкрбић и додала да би свако морао да прочита ову књигу.

Величина поезије једног оваквог пјесника је у њеном потенцијалу  да је будуће генерације осјете  као себи блиску, да је читају и у њој препознају умјетност као позив да јој се врате, јер само дружењем са књигом наша младост има будућност.

blank

Рецензент књиге „Чежња“ Неда Ђукић Боројевић  из Велике Сочанице која и сама пише и објављује, синоћ на представљању књиге Поповића рекла је да јој је част бити рецензент и присуствовати промоцији једног оваквог дјела.

Промоција књиге је окупила велики број љубитеља ове врсте умјетности, а вече је свакако уљепшао и наступ свима нама познатих бродских „ Љубитеља гитаре“ и њиховог професора Чеде Латиновића.

В.Г./ Радио Брод 

blank