blank

Након одржане сједнице Штаба за ванредне ситуације општине Брод донесени су закључци: 

  1. Дезинфекција урађена на свим објектима јавног и приватног сектора на мјестима боравка и задравања више лица.У недјељу обавити поново дезинфекцију .Наставити са прањем свих улица у граду обухватајући првенствено тротоаре.

2. Штаб сматра да би Брод као погранично мјесто и права подршка љекарима и медицинском особљу Дома здравља требао епидемиолог и његово присуство посебно када је у питању карантин који се успоставља.Епидемиолиг из Шамца који живи у Шамцу није адекватан одговор на полозај и потребе Брода у овој ситуацији.

  1. Рад вулканизерских радњи,аутопраоница,механичарских радњи…није забрањен (како се тумачило) него дозвољен у прописаном времену .

4. Забрањује се и пекарама, пекотекама ..као и осталим трговинама рад недјељом осим производње пекарских производа.

  1. Због учесталих пријава о повећању цијена у неким трговинама у односу на 5. март закључено је да се трази долазак тржишне инспекције ради контроле и увида у право стање по том питању.
  2. Штаб поздравља бродске привреднике и појединце који су финансијски подржали и подрављају набавку средстава за дезинфекцију и опреме и захваљује се на исказаној солидарности.

7. Штаб је заузео став и забрањује прикупљање средстава и помоћи од стране појединаца и разних организација као и подјелу било какве помоћи мимо институција .За прикупљање помоћи(добровољни прилози) и уручивање помоћи(волонтери) задужен је Центар за социјални рад,Одсјек за заштиту и спасавање( цивилна заштита) и Црвени крст.

  1. Штаб је детаљно анализирао стање на подручју општине и провођење наложених превентивних мјера и закључио да се оне успјесно проводе,али да има још појединаца који не схватају озбиљност ситуације и према којима ће се предузимати ригорозне мјере. Штаб замољава Брођане да све уочене пропусте и понашања мимо наређених пријави на познате телефоне.
  2. Штаб ће бити у сталном засиједању и одржавати телефонске сједнице, а у случају преке потребе и сједнице у скупштинској сали.
blank