blank

На дан Светог архиђакона Стефана, Брод је са поносом обиљежио Дан Републике Српске.

blank

Крај Централног споменика погинулим борцима, на Тргу Патријарха Павла, уприличен је пригодан програм на тему Дана Републике Српске.

blank

blank

blank

blank

Предсједник Скупштине Борачке организације Брод, Радослав Кокић, честитао је свим грађанима Брода и Републике Српске јубиларни дан, односно првих 30 година постојања Републике Српске, са жељом да више ни једна генерација не дочека рат и са жељом да се стварају услови да млади људи остају у нашој отаџбини.

Начелник Општине Брод, господин Зоран Видић, такође се обратио на Тргу и, поред честитки за Дан Републике Српске, изразио наду и увјерење да ће нове генерације младих, који су у свом образовном систему учили вјеронауку, поучени знањем и вјером, створити боље услове за живот у Броду и Републици Српској.

blank

На тргу је прочитана и, први пут јавно, пјесма „Републико моја“ коју је написао бродски протојереј Мирослав Живковић.

 

Цвијеће су положиле делегације Општине Брод-начелник општине Брод и предсједник Скупштине општине Брод, делегација Борачке организације, Полицијске станице Брод, Удружења за тражење несталих и заробљених бораца и цивила, Основне школе „Свети Сава“, Рафинерије нафте и други.

blank

Одата је почаст и положено цвијеће и испред Спомен бисте генералу Славку Лисици.

У Спомен соби, у просторијама Борачке организације, упаљене су свијеће и уприличен пригодан програм читањем писаних осјећаја у Спомен књигу.

Извор: Борачка организација Брод

 

blank