blank

Zahvaljujući velikom srcu i humanisti derventske kompanije „Nović“, tačnije hotela „Biser“ koji posluje u njenom sastavu, u tom gradu šestero maloljetne djece majke Željane Dragojević (32) – Anamarija (14), Danijela (12), Kristina (11), Željko (10), Kristijan (8) i Dražen (3) – sa širokim osmijehom su dočekali i proslavili božićne i novogodišnje praznike.

blank
U skromni dom Dragojevića u dotrajaloj baraci dostavljena je i veš-mašina! Razumljivo, tom daru posebno se obradovala majka Željana koja nastoji da svoju djecu prehrani skromnom platom u fabrici obuće.

Branislav Nović, vlasnik i direktor kompanije „Nović“, kaže da je bio u nevjerici kada je saznao da „u ovom vijeku“ majka šestero djece pere vaš „na ruke“.

Naše je da pomognemo, a drugi to treba da sagledaju i ukažu ko je među najugroženijim. Kada smo saznali za brojnost te dječice i nevolje samohrane majke, uvjerili smo se da je derventsko sveštenstvo odabralo pravu adresu. Da bi nam zadovoljstvo u davanju bilo veće, a podstaknuti impresivnim brojem te skromne i sa malim zahvalne dječice, odlučili smo se da im dodatno  darujemo i prijeko potrebnu mašinu za veš-kaže –  za naš portal Branislav Nović.

blank
Zahvaljujući se na „gestu za primjer“, sveštenik Dalibor Đekić je naglasio da je „značajna stvar da u gradu na Ukrini djeluju i oni koji su u mogućnosti a, iznad svega, voljni i spremni da najugroženijim priteknu u pomoć“. 

Bogougodno je i istovremeno zadovoljstvo kada, kao u ovom svijetlom primjeru, radost obuzme srca i darodavaca koji pružaju kao i nevoljnika koji te ispružene ruke pomoći primaju. Inače, saznajem da je ovoj socijalno ugroženoj sedmočlanoj porodici u planu izgradnja pristojnog doma, posredstvom Humanitarne organizacije „Srbi za Srbe“ u čiju akciju će se ne sumnjam uključiti i derventski humanisti – ističe sveštenik Dalibor Đekić.

Saznajemo da ovo nije jedina pomoć derventskog „Bisera“. 

Saznavši da sedmero Dragojevića spavaju na podu, samo smo jednog dana, bez bilo kakve najave ili pompe, zamolili ih da oslobode prostor i dopremili im nove ležajeve i posteljinu. Red je da pogotovo višečlane porodice budu primjer razdraganosti, bezbrižnosti, naše pažnje, a  ne nebrige i nevolje neshvatljive u bilo kojem, a pogotovo u ovom vremenu – kazao je Nović.

N. Đurić

blank