blank

У Клакару Доњем 28. Јуна, на Видовадн, обиљежена је храмовна слава у храму Светог Кнеза Лазара, а у организацији Мјесне организације бораца , свештеници СПЦ, служили су помен парастос погинулим борцима.

blank

„Видовдана је дан када се сјећамо свих храбрих јунака, од Косова до данас. Сјећамо се свих младића који су, жедни и измучени, умирали у ранама тамо далеко и које блага мајчина рука у тим последњим и болним часовима није помиловала. Сјећамо се бола свих тих мајки које су послије ратова осјетиле ону очајну празнину у дому и души, и чији је загрљај остао празан; мајки које су, кад се рат завршио, излазиле на друмове, гледале низ поља, чекале али нису дочекале да им се дјеца врате.“ Речено је у склопу програма који је припремила Борачкa организација.

blank

У Доњем Клакару, на Видовдан, као и сваке године, борци су се сјетили њихових синова, једанаесторице јунака из Клакара Доњег и споменули : браћу Дујић , Јову и Срету, Остоју и Бранка Видаковића, Здравка Василића, Слободана Боројевића, Ацу Видичевића, Васкрсију Ђурића, Радојицу Трнинића, Љубу Челара и Владу Василића. Сјетили су се и у мислима споменули све борце из Клакара Доњег који су умрли након рата. Сви заједно одали су почаст полагањем вијенаца и цвијећа.

Парастосу су , поред ППБ и бројних мјештана, присуствовали и представници локалне управе заједно са начелником општине.  Сви су се послужили освећеним кољивом за покој душа погинулих и умрлих бораца.

 

blank