blank

Српски књижевни клуб „Вихор“ из Дервенте поклонио је Народној библиотеци у Станарима више од 50 књига, највише наслова завичајних писаца и књига у издању Клуба.

“На инцијативу нашег члана из тог краја Биљане Кајганић Добриловић и дописа који је стигао прошле године од руководства општине Станари у којем нас позивају да помогнемо у донацији наслова књига, то смо и учинили синоћ када смо присуствовали књижевној вечери у оквиру манифестације „Станарска културна јесен“ , саопштено је из Клуба.  

blank

Вршилац дужности директора Центра за културу Станари Зоран Попадић преузео је књиге, у име народне библиотеке,  од предсједника СКК“Вихор“ Ненада Симића и предсједника Управног одбора клуба Милорада Ђурђевића, који су и присуствовали вечери поезије на којој су се представиле пјесникиње Биљана Кајганић Добриловић, Слава Станојевић и Славојка Кокић.

blank

И ранијих година, посебно у вријеме катастрофалних поплава,  „Вихораши“ су донацијом књига помогли у обнови уништеног књижног фонда библиотекама у Маглају и Шамцу.

 

blank