blank

У Дервенти је одржана манифестација “Вихорово стиховање” која је окупила пјеснике из Дервенте, Добоја, Прњавора, Шамца и Брода.

Предсједник Управног одбора Српског књижевног клуба “Вихор” Дервента Милорад Мишо Ђурђевић истиче да је ријеч о традиционалној и завршној манифестацији у организацији овог Kлуба.

blank

“Овакав вид манифестације коју организујемо на крају календарске године прилика је да се захвалимо драгим људима и другим књижевним клубовима за веома успјешну сарадњу. Пјесници учесници су говорили стихове и дружењем се осврнули на догађаје током ове године, а разговарано је и о плановима за наредни период”, рекао је Ђурђевић.

Он каже да је вече протекло у веома пријатној и доброј атмосфери, а да ће о значајним резултатима које је остварио Kлуб у овој години јавност ускоро бити упозната кроз садржајнији приказ остварених резултата у средствима јавног информисања.

Учесници манифестације послали су ријечи подршке и охрабрења пјеснику Савку Пећићу Песи из Дервенте, који се налази на лијечењу, уз жеље за брзо оздрављење и враћање пјесничком стваралаштву и учешћу на манифестацијама.

blank

Свим учесницима манифестације на поклон је уручена књига “Kод куће остани, животе одбрани”, заједнички зборник који је Kлуб “Вихор” приредио и штампао, као и новогодишњи поклон календар Kлуба.

 

blank