blank

Kineska firma “Mirisan” u Derventi namjerava da u narednoj godini, pored postojići stotinjak, zaposli još 100 radnika, izjavio je direktor Erik Liu nakon što je danas razgovarao sa gradonačelnikom Miloradom Simić.

blank
Kompanija je pogon u Derventi otvorila ove godine, a proizvodnja je bazirana na proizvode od memorijske pjene. U novembru je ostvarila izvoz od 8,5 miliona maraka.

“Osnovni proizvod su madraci, izrada memorijskih pjena i dušeka. Radnici su dobri, zadovoljni su, međutim treba i njima neka praksa jer im je ovo prvi susret sa takvim poslovima i iz toga razloga imamo naše kolege iz Kine koji su došli da ih obuče”, objasnio je Liu.

On je naveo da se za pokretanje proizvodnje u Derventi odlučili nakon što su razmotrili finansijske i druge pokazatelje, te ocijenili da je ona najpristupačniji i najbolji grad za ostvarenje poslovnog plana.

blank

Gradonačelnik Milorad Simić, koji se danas sa saradnicma posjetio “Mirisan”, rekao je da na području grada posluju 33 strane kompanije, a da je “Mirisan” treća kineska fabrika.

“U dva navrata sam imao zadovoljstvo sastati se sa vlasnikom kompanije  i u Derventi ima mjesta za proširenje proizvodnje”, rekao je Simić.

On je istakao da će poslovanje ove kompanije doprinijeti privredi Dervente koja već ostvaruje 300 miliona KM izvoza.

blank

Radnica ove kineske firme Sanela Tutnjević iz Dervente kaže da radi dva mjeseca i da je zadovoljna uslovima rada.

Kompanija “Mirisan” nosilac je brenda “Mlily”, koji je generalni sponzor engleskog fudbalskog kluba “Mančester Junajted”.

 

blank