blank

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић отворио је данас у Бањалуци “Јесењи сајам 2019” на којем учествује више до 150 излагача из Српске, Федерације БиХ, земаља региона и Европе.

Вишковић је на отварању на Бањалучком велесајму истакао је да је посебно задовољство бити на “Јесењем сајму” који је сваке године бољи.

“Драго ми је што је на Сајму велики број излагача, али и што је сваке године квалитетнији, за шта сам захвалан менаџменту Бањалучког велесајма. Ово је значајна привредна активност Републике Српске, јер су на једном мјесту они који желе да инвестирају и произвођачи”, рекао је Вишковић.

Он је нагласио да Република Српска има потенцијале за развој, те да тренутно има највећи број запослених од тренутка када се овај параметар мјери у Српској.

“Влада Републике Српске препознала је значај овог сајма, који ћемо и даље помагати. Српска завршава израду онлајн презентације привреде, која ће бити преведена на више језика”, најавио је Вишковић.

Вишковић је позвао инвеститоре да улажу у Републику Српску, која је пожељна дестинација.

Предсједник републичког Ловачког савеза Саво Минић рекао је да је Сајам добра прилика за успостављање и побољшање сарадње пољопривредника и произвођача.

Предсједник управе Бањалучког велесајма Добрица Жугић оцијенио је да је значајно што је овај сајам постао традиционалан и разноврстан.

“Сајам је изузетно значајан јер на њему промовишемо вриједности које има Српска”, рекао је он.

Начелник градског Одјељења за привреду Раденко Комљеновић оцијенио је да Бањалука постаје препознатљива по квалитетним сајмовима.

“Опредијељени смо да развијамо културу, привреду, спорт у нашем граду, с циљем останка младих”, додао је он.

Отварању Сајма, који ће трајати до суботе, 16. новембра, присуствовали су министри у Влади Српске, као и представници јавног и друштвеног живота. (СРНА)

 

blank