blank

Основна школа “Горња Слатина” код Шамца добила је школске клупе и столице, као и девет рачунара, који су донација породице Стојнић Мирослава и чланова Борилачког центра “Rental” (Rheintal) и Мото-клуба “Tof faher AU” (Toff Faher AU) из Швајцарске.
Предсједник Клуба “Rental” Мирослав Стојнић са својим пријатељима Миланом Савановићем, Sihvet Машоновић, Cristophom Sieber из општине AU –Herbruk, Загороком Јовић и другим су обезбједили донацију за школу у Горњој Слатини.

blank

Начелник општине Шамац Ђорђе Милићевић приликом посјете овој школи рекао је да су и прошле године стигле двије донације из Швајцарске од исте организације за опремање школе и цркве у Обудовцу, Црвеног крста, Дома здравља и да очекују још један контигент за Средњу школу у Шамцу.

Милићевић је истакао да је и општина Шамац донирала осам рачунара и пратећу рачунарску опрему за опремање кабинета информатике, а договорена је даља сарадња општине и школе ради опремања спортских терена и обезбјеђења књига за школску библиотеку.

Директор Основне школе у Горњој Слатини Тања Цвијановић захвалила је начелнику општине, и предсједнику овог центра и клуба Мирославу Стојнићу, те његовим пријатељима из Швајцарске на допремању значајних количина намјештаја и информатичке опреме из Швајцарске.

blank

„Столови и столице су били стари и то нам је јако значајно да смо успјели омогућити ученицима, а информатичка опрема ће побољшати рад ученика и наставника. До сада смо имали старе рачунаре са застарјелом конфигурацијом гдје нисмо могли да изводимо наставу информатике онако како би требало, а сада имамо кабинет информатике по свим стандардима“, каже Цвијановићева.

Ученик деветог разреда у Горњој Слатини Милан Станишић каже да му је драго што су добили нове рачунаре јер на старим и мањим рачунарима било им је теже да усвајају нова знања.

Светлана Павловић

 

blank