blank

Dopredsjednik RS iz reda hrvatskog naroda Josip Jerković sa suradnicima posjetio je općinu Pelagićevo gdje se sastao s načelnikom Slavkom Tešićem, predsjednikom skupštine Nedeljkom Trivundićem, vijećnikom u skupštini općine Nikolom Bošnjakom i šefom kabineta načelnika Nedom Simeunović.

Sastanku su uz dopredsjednika Jerkovića, prisustvovali i predsjednik kluba Hrvata u Vijeću Naroda RS Ivo Mijić, direktor Sekretarijata za raseljena lica i migracije RS Davor Čordaš, te savjetnik dopredsjednika RS Pero Josipović.

blank

Načelnik je upoznao dopredsjednika Jerkovića i suradnike o trenutnom stanju u općini, realiziranim projektima u proteklom periodu, trenutno aktualnim projektima i projektima koji su predviđeni za realizaciju u narednom periodu.

Dopredsjednik Jerković zahvalio je načelniku Tešiću na pozivu za posjet općini Pelagićevo i naglasio da su ovakvi susreti dobri jer se uvijek nešto dogovori što je od prioriteta za sve ljude u općini bez obzira na nacionalnu pripadnost.

Predsjednik kluba hrvata u Vijeću Naroda RS Ivo Mijić upoznao sve prisutne o funkcioniranju i nadležnostima Vijeća Naroda RS te o aktivnostima i odlukama koje su donešene u proteklom periodu.

Direktor Sekretarijata za raseljena lica i migracije RS Davor Čordaš upoznao je načelnika o aktivnostima Sekretarijata a posebno je istaknuo projekte koji se odnose na općinu Pelagićevo, prije svega o projektima obnove i stambenog zbrinjavanja u okviru Regionalnog stambenog projekta, projektima održivog povratka, infrastrukturnim projektima i sl.

blank

Vijećnik u skupštini općine Pelagićevo Nikola Bošnjak zahvalio se dopredsjedniku Jerkoviću i suradnicima na svemu što su učinili i što će i dalje činiti za općinu Pelagićevo. Puno toga je uloženo u ovu općinu i realizirani su mnogi projekti zahvaljujući Jerkoviću i Čordašu i vjerujem da će u narednom periodu nastaviti još jačim intenzitetom.

Izvor: Ured Dopredsjednika RS

 

blank