blank

На 9. сједници Главног одбора Социјалистичке партије у Извршни одбор изабран је предсједник ОО СП Дервента Славен Гојковић, а потпредсједник ОО СП Бојан Радановић у Главни одбор Социјалистиче партије.

Сједница је одржана у Брчком на којој је било говора о кадровским питањима, припремама за локалне изборе и политикама СП у предстојећем периоду.

Говорећи о припремама СП-а за локалне изборе, предсједник СП Петар Ђокић је изјавио да је СП за то да локални избори буду одржани када су и заказани, 15. новембра, те да би Савјет министара требало да одобри буџетска средства за спровођење избора, а да Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ усвоји такав приједлог.

blank

Он је навео да је СП спремна да учествује на предстојећим локалним изборима, да има припремљену кадровску структуру, те да се пријавила за локалне изборе у 70 општина Републике Српске и Федерације БиХ, као и да има 21 кандидата за начелнике.

Ђокић је додао да очекује добар изборни резултат, јер сматра да је заслужен радом партије у локалним заједницама, те је навео примјер Брчког и Дервенте, гдје је дио власти и у којем су показали посвећеност развоју.

На сједници ГО за потпредсједнике партије изабрани су Срђан Тодоровић – предсједник ГО Добој и Рајко Ћапин – предсједник ГО Требиње, који ће ту функцију обављати уз Живка Марјанца из Бање Луке и Далибора Стевића из Бијељине.

На сједници је такође извршено кооптирање нових чланова у Извршни одбор /ИО/ СП. У овај орган изабрани су: Игор Кнегињић из Приједора, Предраг Тешић из Котор Вароша, Блашко Каурин из Мркоњић Града, Славен Гојковић из Дервенте, Недељко Јовић из Бијељине, Александар Еркић из Власенице и Слађана Костовић Благојевић из Фоче.

 

 

blank