blank

Демократски савез /ДЕМОС/ након локалних избора покренуће у Дервенти инцијативу за обезбјеђивање додатна два педијатра специјалиста у оквиру Дома здравља у Дервенти.

У саопштењу за јавност наводе да тренутно у Дому здравља ради само један запослен педијатар.

„На овај начин имали би покривену здравствену заштиту за дјецу до шест година током 24 сата дневно, седам дана у седмици са три педијатра. Објективни проблем је недостатак располозивих педијатара спремних за рад у  мањим срединама, од 20-30 хиљада људи, као што је Дервента“, наведено је у саопштењу.

Из Демос-а истичу да  ће у званичној форми на првој сједници новог сазива Скупштине општине Дервента тражити усвајање Одлуке да се будућим педијатрима који се одлуче радити у Дервенти додијели,  у трајно власништво, неки од општинских станова који су тренутно празни и ванредно повећање постојеће плате од 1.000 марака мјесечно на терет будзета општине Дервента.

“Услов за реализацију ове мјере је да именовани педијатри морају до краја своје каријере радити на подручју општине Дервента, уз стручно и квалитетно обављање посла. Рок за реализацију ове иницијативе је крај ове године“, навели су у саопштењу.

 

blank