blank

У дервентском селу Трстенци, у засеоку Кладари, питку воду добило је још 20 домаћинстава, а пројекат је заједничким снагама финансирале општине Дервента и Србац.

Начелник општине Дервента Милорад Симић изразио је задовољство због успјешно реализованог пројекта који је плод одличне сарадње двије општине.

blank

„За водовод засеоку Кладари издвојено је 300.000 марака и мени је веома важно да се водоводна мрежа шири те што је 20 домаћинстава добило питку воду“, у изјави новинарима рекао је Симић, додајући да водоводна мрежа у Трестенцима сада опскрбљује 70 домаћинстава.

Дервента финансирала половину укупне вриједности пројекта док је питка вода потекла из Србачког водовода који је на себе преузео обавезу редовног одржавања.

Мјештанин и организатор акције која је довела питку воду у Кладаре Гојко Теофиловић захвалио се општинској управи на разумијевању и рјешавању проблема питке воде у овом засеоку.

“Поред општине, без које се ова акција не би реализовала, који су разумјели нашу ситуацију и имали слуха за наше потребе, морам да се захвалим и својим комшијама који су били сложни и који су се придржавали свега што је раније договорено“, каже Теофиловић.

 

 

blank