blank

Policijski službenici Policijske uprave Doboj, u cilju sprečavanja i suzbijanja krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, tokom prethodnog vikeda izvršili su pretrese na više lokacija na području grada Doboja, te   kriminalističku obradu nad više lica, prilikom čega su pronašli i oduzeli veću količinu različitih vrsta opojnih droga.

blank

Policijski službenici Policijske stanice Doboj 2 i Sektora kriminalističke policije PU Doboj, 05.11.2020. godine, na osnovu naredbe Osnovnog suda Doboj, izvršili su pretres lica inicijala Ž.N., putničkog automobila, kuće i pomoćnih objekata koje navedeno lice koristi, prilikom čega je su pronađena i oduzeta dva tableta sa tragovima bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Amfetamin – Spid“, jednu sasušenu stabljiku zelene boje koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Indijska konoplja“ dužine od 33 cm, koja se nalazila u prostoriji u kojoj je bila pripremljena pruručna laboratorija za uzgoj „Indijske konoplje“.

Policijski službenici Policijske stanice Petrovo zajedno sa policijskim službenicima Policijske stanice Doboj 1, 06.11.2020. godine, na osnovu naredbe Osnovnog suda Doboj, izvršili su pretres stana koji koristi lice inicijala M.J. iz Doboja, prilikom čega je pronađena biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Marihuana“ ukupne težine od 33, 001 gram, vaga na kojoj su se nalazili tragovi zelene biljne materije i drugi predmeti.  

 Policijski službenici Policijske stanice Doboj 1, 06.11.2020. godine, prilikom legitimisanja lica inicijala E.K. iz Doboja, uočeno je da isto u ustima ima paketić sa nepoznatim sadržajem gdje mu je naređeno da isti izvadi iz usta na šta se isto oglušio te počelo da guta a zatim krenulo trčećim korakom da se udaljava sa lica mjesta. Navedeno lice je sustugnuto od strane policijskih službenika i isto je lišeno slobode. Izvršenim pretresom navedenog lica u nogavici od hlača pronađena je papirna kutija od šibica umotana u plastičnu foliju, u kojoj se nalazila bijela praškasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Spid“, ukupne težine od 20, 107 grama.

blank

 Policijski službenici Policiske stanice Doboj 1, 07.11.2020. godine, na osnovu naredbe Osnovnog suda Doboj izvršili su pretres stana koje koristi lice inicijala S.G. iz Doboja, prilikom čega je pronađena i oduzeta praškasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Spid“ ukupne težine od 48, 917 grama, zelena biljna materija koja svojim izgledom asocira na ošpojnu drogu „Marihuana“ ukupne težine od 1, 707 grama, vaga za precizno mjerenje i cjevčica u kojoj su se nalazili ostaci bijele praškaste  materije.

 Policijski službenici Policijske stanice Doboj 1, 07.11.2020. godine, u  ulici Kralja Aleksandra u Doboju, izvršili su kontrolu putničkog automobila marke „Peugeot” kojim je upravljalo lice inicijala S.M. iz Modriče, a sa kojim se kao suvozač u vozilu nalazilo lice inicijala D.P. iz Doboja. Ovom prilikom kod lica inicijala S.M. je pronađena i oduzeta nepoznata materija zelene boje, ukupne težine od 8, 145 grama dok je kod lica inicijala D.P. pronađena nepoznata materija zelene boje ukupne težine od 1, 543 grama. Lice inicijala D.P. je lišeno slobode.

  Nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta protiv lica inicijala Ž.N., M.J., E.K., S.G. i D.P. će Okružnom javnom tužilaštvu Doboj biti dostavljeni Izvještaji o izvršenim krivičnim djelima „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“.

blank

 Policijski sklužbenici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Doboj, 08.11.2020. godine, prilikom kontrole putničkog automobila marke „VW Golf” kojim je upravljalo lice inicijala Š.J. a sa kojim se u vozilu nalazilo lice inicijala A.D. sa područja opštine Gračanica, FBiH, kod lica inicijala A.D. su pronašli i oduzeli paketić sa sadržajem zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu  „Marihuana“ ukupne težine od 0, 718 grama. Nakon izvršenog potrebnog vještačenja protiv lica incicijala A.D. će biti podnesen izvještaj o počinjenom prekršaju iz člana 4. Zakona o sprečavanju i suzbijanju zloupotrebe opojnih droga BiH.

Policijska uprava Doboj će i u narednom periodu nastaviti sa sprovođenjem kontinuiranih planskih aktivnosti u cilju suzbijanja i otkrivanja svih oblika protivpravnih radnji koje se odnose na nabavljanje, stavljanje u promet i konzumiranje opojnih droga.

PU Doboj

 

blank