blank

У Дервенти је, испред Саборне цркве “Успења Пресвете Богородице” одржано четврто Видовданско вече на отвореном, у организацији Црквене општине Дервента и Кола српских сестара „Царица Милица“.

blank

Предсједница Кола српских сестара Ђурђа Додиг Пијетловић каже  је да је организована манифестација свједочење о буђењу духовних вриједности.

“Својим радом покушавамо да пробудимо љубав у сваком од нас, према сваком од нас, јер сви у себи носимо лице Божије. Љубав нам је итекако потребна“, у изјави новианарима рекала Додиг Пијетловићева.

Она је додала да је у протеклој години рад Кола српских сестара  обиљежили велики губици.

„ Један од највећих губитака у нашем раду у протеклој години јесте неодржавање хуманитарног Светосавског бала, манифестације коју смо вратили Дервенти након 71 годину. Надамо се да током сљедеће године нећемо бити спријечени да одржимо ову манифестацију“, каже Додиг Пијетловићева.

Архијерејски намјесник протојереј- ставрофор Радојица Ћетковић истиче  да Коло српских сестара не доприносе Дервенти само хуманитарном дјелатношћу, већ окупљањем народа и својим манифестацијама.

„Жене су увијек биле покретачка сила у породици, али и у држави, а и у цркви. Сјетимо се да су оне прве објавиле радосну вијест о Васкрсењу Христовом. Тако и Коло српских сестара, организација која ради при цркви и која је дио цркве већ више година бави се, не само хуманитарном дјелатношћу, него и на овај начин, односно организацијом разних манифестација којим доприносе култури града Дервента“ , рекао је Ћетковић.

blank

 У програму који је одржан синоћ учествовали су СПД “Јединство” Бања Лука, СКУД Дервента, Драмски студио Народне библиотеке “Бранко Радичевић” Дервента, глумац Дарко Стојић, и Сања Томинчић.

 

blank