blank

Борачка организација Брод  уприличила је данас пријем за дјецу и наставнике из Грачанице на Косову и Метохији.

blank

Дјeца су обишла Спомен-собу погинулим борцима Одбрамбено –отаџбинског рата и упалили свијеће гдје је одржан и краћи историјски час.

Предсједник Предсједништва ОБО Зоран Видић је у краћим цртама објаснио дјеци значај сјећања на хероје који су живот дали за слободу, та да је слобода нешто најврједније што сваком човјеку треба и пожелио свима њима да што прије дочекају своју потпуну слободу.

blank

Брано Гојковић, директор ОШ „Свети Сава“ такође се обратио дјеци и истакао да је Косово и Метохија наше наслијеђе, традиција и да заузима велики дио у срцу и бићу сваког човјека у Републици Српској.

blank

Заједно са представницима Борачке организације дружење су наставили у Клубу Борачке организације.

blank

Иначе, од 19. до 26.јуна, шеснаесторо дјеце и два наставника из Грачанице са Косова и Метохије бораве у седмодневној посјети општини Брод. То је дио програма Владе Републике Српске, односно Министарства просвјете и културе Републике Српске, под називом „Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске”.

Борачка организација Брод је пружила пуну подршку и сарадњу Одбору за организацију, припрему и дочек.

У име ових срећних тренутака које је Брод пружио дјеци и у име српске дуготрајности и постојаности, Борачка организација и даље позива нас, све Србе, да дишемо једном душом за Србе на Косову и Метохији.

Извор: Борачка организација Брод

 

 

blank