blank

U Brodu je načelnik opštine Zoran Vidić upriličio prijem za 16 djece i dve nastavnice sa Kosova i Metohije, koji su borave u sedmodnevnoj posjeti vršanjacima ove lokalne zajednice.

Prijem je održan u Svetosavskom domu, pri hramu Pokrovа presvete Bogorodice, a Vidić je djeci i njihovim nastavnicima poželio ugodan boravak u opštini Brod, te im uručio prigodne poklone.

blank blank

Vidić je istakao da je Brod i ove godine  širom otvorilo vrata  za šesnaestoro djece iz Gračanice sa Kosova i Metohije, i nastoje biti dobar domaćin.

Izrazio je nadu da će prijateljstva koja steknu ostaviti neizbrisiv trag sjećanja na posjetu brodskoj opštini i biti zalog budućeg dugotrajnog bratskog prijateljstva.

Ove godine u Republici Srpskoj boravi oko 450 djece sa Kosova i Metohije i njihovih nastavnike. Domaćini su porodice iz Broda, Prijedora, Jezera, Brčkog, Prnjavora, Trebinja, Čelinca, Šamca i Milićima.

Načelnik Vidić se zahvalio svima koji su pomogli realizaciju ovog značajnog projekta koji, prema njegovoj ocjeni, znači povezivanje istog naroda, vjere i saradnje obrazovnih institucija.

Djeca su obišla i hram Pokrova Presvete Bogorodice, gdje su ih dočekali sveštenici.

 

blank