blank

Његово преосвештенство епископ зворничко-тузлански Фотије позвао је вјернике да долазе у храмове на молитве и причешћа, јер не треба да се плаше вируса корона.

Епископ Фотије, који је данас служио Свету литургију у Саборном храму у Зворнику, објаснио је да је појавом вируса корона вријеме да се покаже да ли је вјера дубоко у срцу вјернка и да нема страха.

Према његовим ријечима, добро је долазити у хамове, Бог је јачи од сваке болести и искушења, јер када су кроз бурну историју биле епидемије и онда су људи долазили у цркву на молитву, исповиједајући се и причешћујући, без страха.

“Када дође неко зло или епидемија, треба сви да кажемо да је Бог наш моћнији од сваког зла и епидемије и идемо у цркву да се молимо и причестимо”, рекао је епископ Фотије.

Он је нагласио да треба долазити у цркве на литургије и суботом и недјељом да се вјерни народ причешћује и спремно дочека славно васкрсење Христово.

Према ријечима епископа, људи су у Црној Гори изашли на литије да кажу да постоје, да су с Богом и својим светињама, да немају страха и да бране православну вјеру и своје светиње. /Срна/

Фото: Посавске новости /архива 

blank