blank

Полагањем вијенаца и цвијећа, те служењем парастоса данас је у Модричи обиљежено 15 година од смрти бившег предсједника Републике Српске Милана Јелића.

Његово Преосвештенство епископ зворничко-тузлански г. Фотије, у присуству највиших званичника Републике Српске, данас је у Модричи служио парастос поводом 15 година од смрти бившег предсједника Српске Милана Јелића.

blank

Пошту Милану Јелићу на градском гробљу у Модричи, осим Јелићеве породице, одали су српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић, министар правде Републике Српске Антон Касиповић, министар енергетике и рударства Српске Петар Ђокић, те министар за европске интеграције и међународну сарадњу Златан Клокић. 

blank
 
Међу њима су били посланици у Народној скупштини Републике Српске Мара Гранула и Ристо Марић, као и посланик у парламенту БиХ Сања Вулић, те руководство општине Модрича, представници организација проистеклих из Одбрамбено-отаџбинског рата, спортских и невладиних организација.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је данас у Модричи да ће некадашњи предсједник Републике Српске Милан Јелић остати вјечно у живом сјећању, јер је до преране смрти урадио много за друштво.

blank
 
Додик је поводом обиољежавања 15 година од Јелићеве смрти рекао да је то прилика да се сви присјете Јелићевог лика и дјела, његових брзих, као и промишљених опсервација.
 
“Никада није мировао, као да је знао да ће га смрт прекинути увијек је јурио, стизао и завршавао посао”, рекао је Додик.
 
Он је истакао да је Јелић био велики човјек и патриота, спортски и хумани радник, те да је волио Модричу изнад свега, коју није напустио ни када је био на функцијама предсједника и министра.
 
“Из Модриче је ишао у Бањалуку на посао. То је говорило о томе колико је био повезан са овом општином. Нека му је слава”, рекао је Додик.

blank

Милан Јелић /1956-2007/, предсједник Републике Српске, привредник и политичар, преминуо је 30. септембра 2007. године.

Истог дана Преосвећени владика Фотије је посјетио и црквену општину Модрича те разговарао са свештенством о текућим питањима која се тичу локалне црквене заједнице.

Извор: Епархија зворничко- тузланска 

blank