blank

Dr Biljana Nenadić, kandidat za narodnog poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske poručuje da Socijalistička partija  ima kandidate koji žele i mogu da budu dio političkog odlučivanja i aktivnog učestvovanja u kreiranju politika svih segmenata našeg društva u razvoju.

Po zanimanju je primarijus dr. medicine ginekolog i akušer. Obavlja dužnost pomoćnika direktora za medicinska pitanja u Domu zdravlja Derventa. Dobitnik je najvišeg priznanja za humanitarni rad u Republici Srpskoj. Majka jednog djeteta.

„Ono što nas stavlja u red izabranih je visok nivo odgovornosti, afirmacije  kroz lični rad i rezultate, što je i realno mjerljivo. Socijalistička partija je upravo dio političkog miljea koja je doživjela veće promjene u sastavu i strukturi,  ali je i pored toga ostala dosledna svom programu,u fokusu svega je uvijek čovjek, njegove potrebe za dostojanstven i siguran život,bez ličnih interesa koje su nas u jednom momentu prodrmale ali smo još jači i koherentniji i sa jasnim političkim ciljevima izašli i i nastavili svojim kursom.

blank

Ono za šta ću se boriti i borim je afirmacija i participacija žene u realnom političkom životu,

Tamo gdje je donošenje ključnih odluka,gdje su novac i moć jako je malo žena,nažalost. Žena sve dobro podijeli u svojoj prodici,pa tako bi mogla i na svim nivoima vlasti gdje očito postoji rodni disbalanas.

Svaki čovjek  u našoj državi mora da ima sva zagarantovana prava koja su propisana Ustavom BiH, međunarodnim dokumentima i našim zakonima te da u potpunosti  imaju  prvenstvo pred svakim drugim zakonodavstvom,da uživaju ta prava i temeljne slobode, a Socijalistička partija je ta koja će voditi račna i vodi upravo o tim svim pravima čovjeka.

Našem gradu trebaju dobri i odgovorni predstavnici, a to smo mi, da omogućimo našem gradu  kroz realne mogućnosti i maksimalno zalaganje da pokušamo osavremeniti, unaprijediti, učiniti dostupnim sve ono što će vas  naše građane i nas sa vama vratiti na kurs ako ne dobrog a ono boljeg života, smislenijeg, sa boljom i organizovnijom zdrvastvenom zaštitiom,čistom životnom okolinom, poštivanjem različitosti, boljom zaradom, sa jasnim kriterijumima za zapošljavanje,podsticaj mladim obrazovanim ljudima i mladim porodicama“, poručuje Nenadićeva.

Milanka Đukić: UVIJEK SAM U SLUŽBI POMOĆI LJUDIMA

Kandidat za poslanika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Milanka Đukić, rođena je 1959. godine. Zaposlena kao zdravstveni radnik u Domu zdravlja Derventa. Učesnica otadžbinskog rata. Udata, majka dvoje djece.

“U svom radu uvijek sam nastojala da svakom čovjeku priđem i pomognem, da kroz razgovor nađemo najbolje rješenje problema u tom trenutku. To znaju svi oni koji pripadaju timu porodične medicine u kojem radim, i sa kojima komuniciram svakodnevno. I nakon radnog dijela posla pronalazim prostora da pomognem našim građanima. I u vrijeme otadžbinskog rata pomagala sam ljudima koji su bili najugroženiji, i nije to bio nimalo lak zadatak. Čovjek sve izdrži i uvijek mora dalje, uvijek mora širiti pozitivnu energiju i biti na polju humanosti, poštenja, dobra“, kaže Đukićeva.

blank

On je pozvala birače da na izborima 2. oktobra ukažu povjerenje kandidatima Socijalističke partije Derventa, bilo da se radi o kandidatima za Narodnu skupštinu Republike Srpske ili za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH, gdje se i ona kandidovala.

Navodi da će se zalagati za bolje plate, penzije, bolju socijalnu zaštitu i pomoć, bolju ekonomsku situaciju, polje prilike za mlade, investicije, privredu, poljoprivredu i za bolju budućnost u cjelini.

“Medicinsko osoblje je kroz vrijeme pandemije virusa korona bilo na izazovnom putu i uvijek spremno da pomogne svima kojima je pomoć bila potrebna. Mišljenja sam da zajednički možemo pobijediti svako zlo ili izazove koji nas snađu. Moramo i danas biti složni i raditi na okupljanju naroda oko zajedničke ideje očuvanja Republike Srpske i svih tekovina odbrambeno – otadžbinskog rata.

Pozivam sve naše sugrađane da izađu na izbore i da podrže kandidate Socijalističke partije, jer se radi o kandidatima koji su spoj mladosti i iskustva, koji u svakom pogledu mogu donijeti promjene ka boljem“, poručuje Đukićeva.

blank

PN

blank