blank

На градском стадиону у Броду овог викенда, 25. и 26. јуна одигран је 6. Међународни фудбалски турнир за млађе категорије „Брод 2022“.

Након двије године паузе, због пандемије вируса корона, овај међународни турнир окупио је преко 1000 малишана у 74 екипе подјељених у четири узрасне категорија и то дјечаке од 2010. до 2013. годишта.

Начелник општине Брод Зоран Видић рекао је да је овај турнир празник фудбала и уопште празник спорта у Броду.

 – Ове године шести пут за редом Брод  је домаћин турнира, једне сјајне ревије младих фудбалера, што мени као начелнику  чини велико задовољство. Бродској,  јавности региона  и сусједних држава овдје представљамо младе, будуће спортске наде – рекао је Видић,  те додао да  Брод има спортско срце и традицију спорта, те да ће општинска управа и у наредном периоду подржати све спортске манифестација.

Шести међународни фудбалски турнир ове године заиста је посебан, окупио нас је поново након двије године паузе,  рекао је Мирун Јокановић координатор школе фудбала ССУ „Пријатељи“.

 -Ова година нас је поново вратила и фудбалски спојила и слободно могу да кажем да је Брод увијек био добар спортски домаћин. Турнир је завршен без проблема и можемо се само надати да су сви кући отишли задовољни и срећни-, рекао је Јокановић.

Дражен Драгосављевић из школе фудбала „Дрим-тим“ из Српца рекао је да пријатељство ове двије школе фудбала траје више од петнаест година те да се ови турнири организују првенствено да се дјеца друже.

2010. годиште

1. ФК Текстилац – Дервента

2. ОФК Спартак – Бања Лука

3. ФК Слога – Добој

4. СФ Dream Team – Србац

blank

2011. годиште

1. ОФК Спартак – Бања Лука

2. ФК Stars – Градишка

3. ФК Љубић – Прњавор

4. АФ Спортинг – Теслић

blank

2012. годиште

1. ОФК Sport Team 1 – Бaња Лука

2. ОФК Sport Team 2 – Бања Лука

3. НК Марсонија – Славонски Брод

4. ОФК Спартак – Бања Лука

blank

2013. годиште

1. ФК Слога – Добој

2. СН Батрина – Батрина

3. СФ Soccer Kids – Бијељина

4. АФ Спортинг – Теслић

blank

Турнир је свечано отворио начелник општине Брод Зоран Видић, а у два дана Брођани су имали прилику да гледају  74 фудбалске екипе, игру малишана од 2010. до 2013. годишта , 50 клубова из 30 градова из Србије, Хрватске, БиХ и Републике Српске.

Организатор „6. Међународног фудбалског турнира за млађе категорије“ је школа фудбала ССУ „Пријатељи“, генерални покровитељ Општина Брод, генерални спонзор турнира је Туристичка организација Општине Брод, а медијски спонзор Радио Брод.

В.Г. / Радио Брод

blank