ЗАЈЕДНИЧКИ САСТАНАК НАЧЕЛНИКА ОПШТИНЕ СА ЧЛАНОВИМА УДРУЖЕЊА ПЕНЗИОНЕРА ШАМАЦ

0
133
blank
blank

У Удружењу пензионера у Шамцу организован је сусрет начелника општине са члановима Удружења пензионера под називом „Ви питате, начелник одговара“, а након састанка за 50 социјално угрожених пензионера подијељени су прехрамбени пакети које је донирала општина Шамац. До краја година биће подијељено још 50 прехрамбених пакета овој популацији, а из Удружења наводе да ће ових дана утврдити да ли постоји могућност да и они подијеле пакете помоћи.

На састанку су обе стране оцијениле да је сарадњa између општине Шамац и Удружења добра и коректна, те да је евидентна и помоћ коју добијају.

Предсједник Удружења пензионера Шамац Љубомир Чордашевић каже да је основно да пензионерима предочи у најкраћим цртама каква је  друштвена економска социјална ситуација на нивоу локалне заједнице, шта се планира у наредном периоду, а и њихово  мјесто у свему томе, како стоји  грант пензионера  у буџету општине а и пензионери ће свој програм прилагодити истом.

blank

Он се се захвалио у име социјално угрожених лица која су добила пакете прехрамбене, те истакао да су ова лица изабрана од стране мјесних одбора који познају ситуацију у својим мјесним заједницама и како живе пензионери.

Начелник општине Шамац Ђорђе Милићевић каже да су саслушали потребе, али и проблеме са којима се сусреће ова популацја, одговорили на њихова питања, разговарали о актуелним темама, а све у циљу пружања подршке и остваривања још боље међусобне сарадње у времену пред нама.

blank

Он је додао да је Општина Шамац поред редовног буџетског издвајања за удружење у износу од 13.000 КМ на годишњем нивоу, пружила и финансијску подршку за реновирање просторија удружења, кроз подршку и реализацију пројекта „Здравље и старење“ кориштење услуга за 14 пензионера, једнократна новчана давања и пакете помоћи за најугроженије пензионере, могућност бесплатног кориштења средњошколске ђачке аутобуске линије за пензионере из других мјесних заједница и друго.

„Свјесни смо стања тренутне инфлације и да наведена давања нису довољна. Општина Шамац ће настојати да у наредном периоду у складу са могућностима постепено повећава издвајања за ову категорију становништва”, каже Милићевић.

Светлана Павловић

blank